Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Nastavak atinske priče: Sastanak 11 klubova Evrolige s Bertomeuom do kraja meseca

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.04.21. | 21:47

Na njemu će prisustvovati predstavnici klubova deoničara (osnivača) i razgovaraće se o aktuelnim problemima u elitnom takmičenju, pre svega oko finansija

Žalgiris, CSKA, Anadolu Efes, Olimpija, Makabi, Olimpijakos i Panatinaikos održali su sastanak u Atini prošle sedmice. I na njemu su iskazali nezadovoljstvo oko pojedinih finansijskih poteza koje su povukli Evroliga, kao i njen predsednik i izvršni direktor Đordi Bertomeu. Sada je cela priča dobila nastavak. Sledi novi sastanak, do kraja ovog meseca.

Jedanaest klubova deoničara, osnivača novog Evroliginog formata sešće za sto sa Bertomeuom do kraja aprila, javlja Eurohups. Očekuje se da krajem meseca bude održan sastanak "šerholdera" Evrolige.

Izabrane vesti

Čuo se glas sedam od tih 11 klubova koji žele dodatnu finansijsku pomoć zbog cele situacije koju je donela Korona. A očigledno je da će se sve podići na još veći nivo.

Još nije određen tačan datum sastanka, ali on će se dogoditi pre kraja aprila.

Kako piše Eurohups, na sastanak u Atini su pozvani svi klubovi deoničari (svih 11), ali Real Madrid, Barselona, Baskonija i Fenerbahče se nisu pojavili. Sa druge strane Barselona insistira da nije znala za sastanak i ističe da nije ni pozvana na sastanak u Atini.

Ostaje da se vidi kako će se sve završiti. Treba istaći da mnogi detalji sastanka u Atini nisu izašli u javnost, ali po onome što je poznato, suština cele priče su - finansije.

Još se ne zna da li će ovih 11 klubova tražiti povećanu pomoć Evrolige samo za sebe ili i za ostale učesnike Evrolige iz ove ili sledeće sezone.


tagovi

Đordi Bertomeu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara