Nemanja Nedović (©MN Press)
Nemanja Nedović (©MN Press)

Nedović: Panatinaikos je bio samo moja odluka

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.03.21. | 13:36

"Po prvi put sam slušao isključivo sebe i vodio se osećajem koji sam imao. Sâm sam doneo odluku i zasad je sve kako treba, mislim da sam doneo pravi izbor, imam idealnu priliku da se ponovo dokažem i vratim na nivo na kojem sam bio pre dve-tri godine", poručio je srpski košarkaš

Kajl Hajns je, pored uloge centra u ekipi Olimpije Milano, u tekućoj sezoni rešio da se lati "mikrofona". Tako je postao voditelj Evroligine emisije "Četvrtina", u kojoj je ugostio i reprezentativca Srbije i beka Panatinaikosa Nemanju Nedovića. Sa bivšim košarkašem Crvene zvezde je govorio o tekućoj sezoni, problemima sa povredama, životu u Atini, pritisku koji sa sobom nosi zeleni dres grčkog velikana, ali i o odluci koju je doneo u najuzbudljivijem prelaznom roku Starog kontinenta.

Sasvim je jasno da je posle dve turbulentne sezone u dresu Manekena Nedović napravio sjajan izbor kada se odlučio da prihvati ponudu iz OAKA arene. Postao je deo jednog od najvećih evropskih klubova i dobio šansu da dokaže da spada u sam krem evropske košarke. Da je uspeo u tome najbolje govori činjenica da njegovih 39 poena protiv Makabija nije uspeo niko da ponovi, ni nadmaši ove sezone u Evroligi. Kako sam tvrdi, njegova je želja bila da obuče dres Panatinaikosa.

Izabrane vesti

"Poslušao sam sebe. Od samog početka, prvog kontakta sa klubom i kada mi je agent prenosio informacije, imao sam dobar osećaj. Na neki način sam već osećao povezanost sa timom. Posle razgovora sa trenerom i ljudima iz kluba, taj osećaj je postao još snažniji. Prvi put sam slušao isključivo sebe i vodio se osećajem koji sam imao. Sam sam doneo odluku i zasad je sve kako treba, mislim da sam doneo pravi izbor, imam idealnu priliku da se ponovo dokažem i vratim na nivo na kojem sam bio pre dve-tri godine".

Četvrtak, 18.00: (1,05) CSKA (27,0) Crvena zvezda (10,0)

Zbog povrede lista je propustio nekoliko mečeva, ali bi uskoro ponovo trebalo da kroči na parket.

"Povredio sam se pred utakmicu sa Olimpijakosom, što je bila velika šteta za mene. Radovao sam se derbiju i bio pomalo razočaran što ne mogu da igrač, ali oporavak dobro teče. U početku smo mislili da je u pitanju blaže istegnuće lista, ali se ispostavilo da je povreda nešto teže prirode, tako da se i dalje oporavljam i nadam se da ću biti u mogućnosti da pomognem saigračima u narednih par utakmica".

Kako se oseća kada kroči u OAKA arenu, koja je iznedrila šest šampionskih generacija Starog kontinenta?

"Sigurno da se oseća pritisak. Svaki dan kada uđem u dvoranu za trening, vidim te banere i podsetim se veličine ovog kluba, čak i kada je tim na nekom novom početku i dalje se oseća veličina, sjajna podrška. Grci su jako strastveni kada je košarka u pitanju, pa čak i kada ne mogu da dođu u dvoranu i podrže nas, ljudi vas zaustavljaju na ulici i pokazuju vam koliko vas cene i podržavaju. Velika je čast i da, oseća se pritisak, ali pozitivan, koji je neophodan kako bismo se takmičili na najvišem nivou, sa najboljim timovima".

Velike promene je Panatinaikos doživeo minulog leta, ali u toku sezone. Takmičarsku godinu počeo je sa Jorgosom Vovorasom na klupi, ali je usled nezadovoljstva Uprave i loših rezultata u Evroligi na njegov mesto nedavno postavljen izraelski stručnjak Odad Kataš. Nedović se izdvojio kao lider ekipe, a ostvario je i odličnu saradnju sa centrom Jorgosom Papajanisom.

"Trebalo nam je vremena, recimo dva-tri meseci, da se bolje upoznamo. Menjanje timova i gradova nije uvek jednostavno, pa nam je bilo potrebno par meseci, ali mislim da smo sada u dobroj formi. Promenili smo i trenera i za tim je uvek izazov da se adaptira na novi stil igre i promenu na klupi, ali svi rade zajedno, imaju iste ciljeve i u poslednje vreme smo zaista dobri. Što se tiče moje saradnje sa Papom, čoveče, prilično je lako kada imaš tako velikog momka u reketu. Ukoliko postavi dobar blok, neko od nas dvojice će biti otvoren i ako me recimo čuvaju dvojica, mogu samo da bacim loptu uvis i znam da će je uhvatiti".

Četvrtak, 18.30: (1,05) Efes (27,0) Panatinaikos (10,0)

Mučile su 29-godišnjeg srpskog košarkaša povrede tokom karijere, posebno u prethodne dve sezone u Milanu. Problemi su daleko manji ove sezone, a Nedović tvrdi da mu je prekid sezone zbog pandemije virusa korona pomogao da se što bolje pripremi za napore u novoj sredini.

"Od prvog dana sam imao drugačiji mentalitet. Čim sam stigao u Panatinaikos postavio sam standard na treninzima. Želim da dokažem da pripadam samom vrhu i grupi najboljih bekova lige. Definitivno sam imao motiv više. Situacija sa virusom korona nas je sve jako pogodila, ali mi je na neki način i pomogla jer sam zbog prevremenog okončanja sezone imao više vremena da se pripremim za narednu. Imao sam više vremena da se posvetim svom telu. Prosto ne mogu da se setim kada sam imao ovoliko slobodnog vremena, da mogu zaista da se fokusiram na oporavak i fizičku spremu i to mi je zaista pomoglo na početku nove sezone".

Ogorman broj igrača promenio je klubove minulog leta, brojni novi su stigli na Stari kontinent iz različitih krajeva sveta (pretežno iz SAD). Nekolicina evropskih košarkaša je odlučila i da se vrati iz NBA, a među njima je Pau Gasol, koji je nedavno parafirao ugovor sa voljenom Barselonom. Šta je Nedoviću najviše skrenulo pažnju?

"Milano je napravio sjajan posao, doveo nekoliko vrhunskih igrača, ali ako bih morao da odaberem jedno pojačanje, to je svakako poslednje Barselonino, Pau Gasol. Baš sam se iznenadio, konstantno sam na Tviteru tražio nove informacije o njegovom povratku. Oni su već imali ekipu prepunu odličnih igrača i velika je stvar to što su dodali zvezdu, legendu, budućeg člana Kuće slavnih, kako god želite da ga nazovete i to je dobra stvar i za ligu. Jedva čekam da zaigram protiv njega i nadam se da ću pružiti dobru partiju".



tagovi

Nemanja NedovićKajl Hajns

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara