Luka Božić (©ABA liga – Dragana Stjepanović)
Luka Božić (©ABA liga – Dragana Stjepanović)

Nema mu ravnog: Luka 'MVP' Božić

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 10:02

Najbolji košarkaš Zadra ponovo ispred konkurencije

Ako je uopšte postojala dilema, sada više ne bi trebalo da je bude – Luka Božić će odbraniti priznanje za MVP-a sezone u Jadranskoj ligi.

Hrvatski košarkaš ni ove sezone nema konkurenciju kada govorimo o statistici, jer je po treći put od početka takmičenja zvanično izabran za najkorisnijeg igrača meseca.

Izabrane vesti

Božić i njegov Zadar su mart završili sa tri pobede iz pet utakmica, a on je ponovo imao impresivne brojke – 18 poena, 7,6 skokova, sedam asistencija i prosečan indeks korisnosti 24,4.

Učinak za istoriju hrvatskog košarkaša, koji je Zadar odveo do novog plej-of nastupa...

“Lično je ovo velika čast za mene. Uvek je poseban osećaj kada uradiš nešto značajno, što će ostati zapisano u istoriji takmičenja zauvek“, izjavio je Božić za sajt ABA lige i ističe da je timska hemija jako važan faktor Zadrovog uspeha:

“Imamo bolji učinak nego prošle sezone. Godinu smo stariji, imamo više iskustva i znamo jedni druge bolje. Hemija je na pravom nivou. Lično pokupavam da pomognem timu na najbolji mogući način i oni meni pomažu da iskažem svoj talenat“.

Plej-of Jadranske lige je iza ugla, Božić veruje da ekipa može još dosta toga da pokaže.

“Borićemo se do kraja i to je ono što očekujem od ove ekipe Zadra. Mi smo tim koji se nikada ne predaje i to je naš zaštitni znak“.

Božićev zaštitni znak u regionalnom takmičenju postale su dabl-dabl utakmice, mada je ove godine imao i dva tripl-dabla!

“Jako sam srećan zbog toga što sam zabeležio tripl-dablove. Ipak, bez trenera, stručnog štaba i saigrača, ne bih postigao ništa od toga. Jednostavno ne bi bilo moguće. Voleo bih ako bih mogao da izvučem još jedan tripl-dabl, ali je mnogo bitnije od toga da nastavimo da igramo dobro i pobeđujemo“.

Luka Božić je u karijeri čak 18 puta bio igrač kola u ABA ligi, od toga u devet navrata ove sezone. Trenutno je na 21,1 poenu, 8,1 skoku i šest asistencija, uz indeks korisnosti 29,4! Ove sezone je četiri puta imao koeficijent 40+, a protiv Splita je za 40 minuta upisao indeks 48. 


tagovi

Luka BožićKK ZadarABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara