Marko Jošilo (©MN Press)
Marko Jošilo (©MN Press)

Nemoguća misija za Igokeu u Baskiji

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.11.22. | 12:31

FIBA Liga šampiona: Tim iz Laktaša večeras (20.00) gostuje Bilbau u četvrtom kolu

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Već treću godinu zaredom košarkaši Igokee postali su redovan učesnik FIBA Lige šampiona. Prošlu sezonu, tim iz Laktaša je uspeo da se plasira u eliminacionu fazu, što je bio jedan od najvećih uspeha u istoriji ovog kluba, ali i BiH košarke u poslednjih nekoliko decenija. I ove sezone, Igokea je ostvarila direktan plasman u društvo najboljih timova u ovom takmičenju, pa će pokušati ponoviti prošlosezonski uspeh.

Izabrane vesti

Nije dobro startovao tim iz Republike Srpske. Posle tri kola upisalo je jednu pobedu i dva poraza. Trenutno je na poslednjem mestu tabele, pa će morati da pruža bolje partije ukoliko želi prolazak u narednu fazu. Izabranici Dragana Bajića večeras gostuju u Bilbau (20.00), u okviru 4. kola Lige šampiona.

Sve je krenulo gostujućim porazom od Bahčešehira 67:70, da bi u narednom kolu uspeli savladati Nimburk na domaćem parketu 91:74. Međutim, od tog trijumfa, usledili su samo trijumfi u ABA ligi nad Splitom (77:68) i Budućnosti (103:101), dok su upisana čak četiri poraza. Jedan od tih bio je i od večerašnjeg rivala na domaćem parketu (80:85), pa će gostovanje u Španiji biti svojevrsna prilika za revanš.

20.00: (1,20) Bilbao (19,0) Igokea (5,00)

Loša forma u kojoj se našao BiH predstavnik nije uobičajena od kako na klupi sedi Dragan Bajić. Četiri poraza u poslednjih pet susreta sigurno su znak da se treba trgnuti iz letargije. Ne samo kad je u pitanju Liga šampiona, nego i ABA liga, jer je Igokea pala na sedmo mesto sa polovičnim učinkom iz osam utakmica. S obzirom da je tim iz Laktaša prethodnih sezona dolazio do plej-ofa, ambicije su iste i ove sezone, pa će se morati pronaći recept za povratak na pobednički kolosek.

Možda je idealna prilika za to gostovanje favorizovanom Bilbauu. Prvi meč ova dva rivala igran početkom novembra u Laktašima okončan je pobedom gostiju 85:80. Bio je to duel u kojem je Igokea imala prednost posle prvog poluvremena od pola koša razlike, ali je treća četvrtina bila kobna za domaćina. Španci su pre svega dobrom odbranom uspeli doći do prednosti od šest poena razlike, kojom se ušlo u poslednju četvrtinu. Iako je Igokea poslednju deonicu rešila u svoju korist, nije to bilo dovoljno za nešto više od časnog poraza.

U BiH javnosti se prethodnih dana mnogo pričalo o tome kako je šef struke Igokee nezadovoljan odnosom pojedinih igrača prema klupskom dresu, pa će biti zanimljivo videti reakciju. Jer ako reakciju iko zna izvući to je definitivno temperamentni stručnjak.

Sigurno je da Bilbao ima veliki kvalitet što su i pokazali u dosadašnjem delu. Sigurno je i da imaju imperativ, jer bi rešili sve dileme oko prolaska dalje, ali isto tako je utakmica važna i za nas. Mi smo u prethodnim duelima podbacili. Moramo biti koncentrisani svih 40 minuta, a ne samo jedan deo utakmice. To nam se ne sme dešavati, u suprotnom se nemamo čemu da se nadamo. Tražiću reakciju od igrača, i ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice mislim da se možemo nadati povoljnom rezultatu“, istakao je trener Igokee Dragan Bajić pred ovo teško gostovanje.

Bilbao je prvi na tabeli Grupe D sa maksimalnim učinkom, dok je Igokea na poslednjem sa četiri boda. Turski Bahčešehir je na drugoj poziciji sa dve pobede, ali i utakmicom više, dok je trećeplasirani Nimburk

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

-----------

FIBA LIGA ŠAMPIONA – 4. KOLO

Utorak

Bahčešehir - Nimburk 88:80

/Arslan 22 - Simons 27/

Sasari - PAOK 82:78

/Bendžijus 18 - Rajli 20

Tenerife - Bnei Herclija 83:63

/Šermadini 18 - Kemp 15/

Sreda

18.30: (1,45) Peristeri (15,0) Ritas (3,05)

20.00: (1,20) Bilbao (19,0) Igokea (5,00)

20.00: (2,70) Dižon (14,5) Unikaha (1,55)

20.00: (1,15) Hapoel Jerusalim (20,0) Baken Bers (6,00)

20.00: (1,25) Ludvigzburg (17,0) Darušafaka (4,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FIBA Liga šampionaIgokeaKK BilbaoDragan Bajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara