Džulijus Rendl (©AFP)
Džulijus Rendl (©AFP)

Nije slušao doktore, sad ga stigle posledice: Džulijus Rendl se ne vraća na parket

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 18:58

Van stroja je od 27. januara, sezona završena

Šanse Njujork Niksa da konačno naprave nešto ozbiljno u plej-ofu verovatno su pale u vodu, Džulijus Rendl se neće vraćati na parket do kraja ove sezone!

Posle dva meseca rehabilitacije, Rendl je primoran da ide na operativni zahvat desnog ramena kako bi rešio problem koji sve više prerasta u hroničan.

Izabrane vesti

Za to je možda i najviše odgovoran ponajbolji igrač Niksa, koji je odbijao da sluša savete doktora. Oni su mu, naime, govorili da bi trebalo da se podvrgne operaciji kako bi se stabilizovalo rame, jer u suprotnom ne bi mogao da igra košarku u kontinuitetu. On je želeo da pokuša konvecionalnim metodama, uradio je sve što je mogao da bi izbegao operaciju i vratio se za plej-of i nije uspeo. Sada je shvatio da je ipak rešenje u zahvatu...

Kako piše ESPN, on je išao na razgovore sa dvojicom specijalista kako bi dobio drugačije mišljenje. Obojica su mu rekli da bi bez operacije rizikovao trajnu povredu ramena zbog čega bi u pitanje bila dovedena i dalja karijera.

Rendlova operacija bi trebalo da mu omogući da se u potpunosti oporavi za početak takmičarske 2024/25, mada bi posle zahvata trebalo da ima kontrolu tokom septembra kako bi se ocenilo da li je spreman.

Niksi su i bez Rendla imali dobru sezonu, trenutno su na petom mestu na Istoku, ali sledeće bi, zajedno sa produžetkom ugovora O Dži Anunobijem, trebalo da budu među kandidatima za najviši plasman u svojoj konferenciji.

Rendl je do povrede imao 24 poena, 9,2 skoka i pet asistencija uz 47 odsto iz igre, a u jednom trenutku sezone vezao je 19 utakmica sa bar 20 poena. On je još prošle sezone vukao povredu skočnog zgloba sa kojom je igrao kompletan prošlogodišnji plej-of.

Ozbiljan udarac za Nikse...



tagovi

Džulijus RendlNBA ligaNjujork Niks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara