Detalj sa meča u Podgorici (© ABA League)
Detalj sa meča u Podgorici (© ABA League)

Niko nije znao da zaustavi Partizanove trojke kao Studenski centar

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.05.23. | 09:31

Studenti definitivno znaju kako protiv pulena Željka Obradovića

Odigrao je Partizan Mozzart Bet do sada tačno 69 utakmica na tri fronta u sezoni. Bilo je tu svega, od ludih poraza, do senzacionalnih trijumfa. Mnogo više trijumfa srećom. U jednom delu sezone činilo se čak da klub iz Humske igra najbolju košarku u Evropi.

Ali, protiv Studentskog centra ni senka te ekipe. U prilog tome idu statistika i procenti.

Izabrane vesti

Imamo velikih problema pri šutu za tri poena, imali smo brojne otvorene pozicije i ništa nismo mogli da pogodimo“, rekao je Željko Obradović posle trijumfa u Podgorici na krilima Džejmsa Nanelija.

Željko Obradović je pogodio suštinu, jer ako se malo zakopa po ovosezonskoj statistici crno-belih, ispostaviće se da niko nije uspeo da spreči dalekometnu artiljeriju crno-belih kao Studentski centar.

Sinoć u Podgorici je bio četvrti ovosezonski okršaj i čak treći put polazi Studentima za rukom da crno-bele spuste ispod 30 odsto uspešnosti u šutu za tri poena, što mnogo bolje ekipe u Evroligi nisu uspevale.

Partizan ne šutira previše trojki, ali je izuzetno precizan. Trenutno je na sjajnih 45,2 posto, a ubedljivo najgore partije kada je taj segment u pitanju je prikazan protiv Podgoričana.

Sinoć su crno-beli u glavnom gradu Crne Gore ubacili samo sedam trojki iz 28 pokušaja (25%). U prvoj je takođe bilo kritično. Ubacio je Partizan Mozzart Bet devet trojki iz čak 32 pokušaja (28%). To znači da je klub iz Humske ubacio 16 dalekometnih šuteva iz čak 60 pokušaja na dva meča.

Čak i na startu ove sezone je viđeno nešto slično. U trećem kolu ligaškog dela ABA lige je klub iz Podgorice spustio crno-bele na samo četiri pogođene trojke iz 16 pokušaja. Crno-beli ove sezone nikada manje trojki nisu ubacili nego na tom susretu. Da stvar bude još luđa, samo je Mega na jednom meču uspela da spusti Partizan na ispod 30 posto uspešnost van linije 6,75 i jednom Cedevita u Ljubljani. Svi ostali nisu mogli to da izvedu, čak ni Crvena zvezda.

Znači, na 28 utakmica ABA lige, Partizan je samo pet puta bio na ispod 30 odsto uspešnosti u šutu za van linije 6,75. Često je Partizan umeo da bude i preko 50%, čak osam puta ove sezone, a i dalje se pamti kanonada protiv MZT-a kada je klub iz Humske ubacio 13 od 17 trojki ili prevedeno u procente, nestvarnih 76,5.

Katastrofalni procenti protiv Studentskog centra su mogli crno-bele da koštaju kompletne sezone. Da nije bilo Džejmsa Nanelija ko zna šta bi bilo. Amerikanac je u samom finišu pogodio sve šuteve i doneo pobedu, a još bitnije majstoricu koja se igra u ponedeljak u Štark Areni.

Niko nije očekivao da će majstorica biti potrebna protiv osmoplasiranog tima ligaškog dela, ali očigledno da su crno-beli psihološki u velikom padu. Mogli su za to da budu žestoko kažnjeni, a ako se nešto drastično ne popravi, sigurno će i biti, ako ne protiv Studentskog centra u ponedeljak, onda protiv Cedevite Olimpije koja strpljivo čeka u polufinalu.

"Igrači imaju oscilacije i oni su ljudi. Zamor materijala u glavi je očigledan, a očigledno je da je serija protiv Reala ostavila veliki trag na ekipu", rekao je bio Željko Obradovič.

Crno-beli se vratili u Beograd, sada se spremaju za meč u Štark Areni za razliku od prvog susreta koji je odigran u dvorani "Aleksandar Nikolić".


tagovi

KK PartizanStudentski centar

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara