Košarkaši Partizana (Foto: Dennis Fischer)
Košarkaši Partizana (Foto: Dennis Fischer)

Oboren rekord, pukla stotka, a utisak opet nije savršen

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.10.21. | 11:12

Užitak navijača Partizana u prvom kolu Evrokupa pokvarile su izgubljene lopte i loša odbrana u poslednjoj četvrtini protiv Hamburga

Partizan je u prvom kolu Evrokupa, na gostovanju Hamburgu, oborio rekord po broju postignutih poena. Gledajući od sezone 2014/2015, crno-beli nisu nikada ubacili 100 ili više poena, a na severu Nemačke su ubacili 106. Nestvarno su crno-beli gađali u toku tri četvrtine, ubacivali 90% šuteva za dva poena, ali su potom pokvarili utisak usled lošije odbrane i mnogo izgubljenih lopti.

Nekako sam meč može da se podeli na dva dela. Bilo je zaista mnogo dobrih stvari u toku tri deonice, Partizan skoro da „nikada“ nije bolje šutirao. Šta god da je bacio prema obruču - ušlo je. Za poluvreme su crno-beli ubacili čak 61 poen.

Izabrane vesti

Jam Madar je povezao tri trojke, Kevin Panter nije štedeo mrežice u Hamburgu, a njegova daleka trojka, uz onu neverovatnu Dalasa Mura, potpuno su ubile u pojam domaće košarkaše. Sa takvim razvojem situacije debitant u evropskim takmičenjima nije mogao da izbegne „stotku“.

Najvažnija statistička kategorija Partizana ipak je bila ona koja se tiče šuta za dva poena. Crno-beli su šutirali čak 20/26, što je 76,9%. Za tri poena su gađali takođe jako dobro - 14/30 što je 46,7%. Odlučila su i slobodna bacanja u kojima je Partizan bio gotovo nepogrešiv - 24/25!

Kada je individualni učinak u pitanju, Panter je dao 26 poena, gađao je 8/8 za dva poena, ali i samo 1/7 za tri. Pratio ga je Mur sa 17 poena, dok su Madar i Alen Smailagić ubacili po 13. Rodion Kuruc nije igrao iako je bio sa ekipom. Odličan je bio Rade Zagorac sa 20 (šest poena, sedam skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte, jedna izgubljena).

Zaista su crno-beli držali čas šutiranja novajliji u Evrokupu.

Najefikasniji mečevi Partizana u Evrokupu:

Sezona 2014/2015: Asesoft - Partizan 65:85

Sezona 2017/2018: Partizan - Limož 98:101

Sezona 2018/2019: Partizan - Zenit 89:82

Sezona 2019/2020: Partizan - Virtus 99:81

Sezona 2020/2021: Partizan - Venecija 95:73

Sezona 2021/2022: Hamburg - Partizan 97:106

Ipak, ovakvu napadačku utakmicu Partizana ipak treba uzeti sa „zrnom soli“ što kažu Amerikanci. Dva su razloga za tako nešto: 22 izgubljene lopte i loša odbrana u poslednjoj četvrtini.

Hamburg je u poslednjih 10 minuta krenuo da igra vrlo agresivno, sudije su dopustile takav kriterijum, pa je crno-belima postalo dosta teže da se izbore sa presingom. Nije za pohvalu kako je Partizan prenosio loptu u finišu, kako je pre svega Madar ostajao bez driblinga na svojoj polovini, kako je Hamburg lako uzimao loptu crno-belima čak i prilikom izvođenja lopte ispod koša, što su početničke greške.Takođe, odbrana nije bila na pravom nivou, dopuštali su crno-beli prelake poene protivniku koji je samo u drugom poluvremenu ubacio čak 57 poena. Mogli su crno-beli ranije da prelome utakmicu.

Foto: Marvincontessi/Dennis FischerFoto: Marvincontessi/Dennis Fischer

Na svemu pomenutom će Obradović raditi i već je to i najavio. Posebno na izgubljenim loptama.

To je sve deo igre. Koliko bismo mi poena dali, da smo imali manje izgubljenih lopti? Sad smo ubacili 106 poena. Da smo imali 11 izgubljenih lopti, koliko bismo tek u tom slučaju dali poena... Spremaćemo to za sledeći meč, da nam se ne dešava slično“, rekao je Obradović, a pre svega istakao koliko je zadovoljan partijom svog tima.

"Mi smo odigrali baš, baš dobro u prve tri četvrtine. Čestitam njima na dobroj utakmici, a srećan sam sam što smo mi ovako započeli takmičenje. Čestitao bih mojim igračima, ispoštovali smo dogovor i odigrali dobro", rekao je Obradović.

Zanimljiv je podatak da je Obradović ovom pobedom nad Hamburgom debitovao u Evrokupu.

Ni manje ni više, već odmah rekord po broju datih poena.



tagovi

Željko ObradovićAlen SmailagićKevin PanterDalas MurJam MadarKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara