Košarkaši i stručni štab Partizana
Košarkaši i stručni štab Partizana

Obradović: Važna sezona pred nama, godine nisu bitne, u ekipi su svi ravnopravni i dobiće šansu

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.08.22. | 17:35

"Aleksa ima povredu i ne može da trenira. Glas je posle igranja za slovenačku reprezentaciju dobio tretman kako bi sanirao povredu. Madar i Papapetru su sa reprezentacijama. Svi ostali su tu", rekao je trener Partizana na prvoj prozivci pred nastupajuću sezonu

Košarkaši Partizana su se okupili i krenuli sa pripremama za predstojeću takmičarsku godinu. Na prvoj prozivci Željka Obradovića našao se veliki broj prvotimaca, izuzev pojedinih koji imaju obaveze u reprezentaciji ili probleme sa povredama. Tu su i novajlije Dante Egzum i Džejms Naneli, kao i povratnik Danilo Anđušić.

Trofejni stručnjak je istakao da će ekipa prve dve sedmice raditi u Beogradu, a da potom slede i pripremne utakmice.

Izabrane vesti

"Krećemo sa radom. Danas je prvi trening, uglavnom su svi tu, fali nekoliko igrača. Aleksa je sa nama, ali ima povredu i ne može da trenira. Glas je posle igranja za slovenačku reprezentaciju dobio tretman od njihovog saveza kako bi sanirao povredu. Sa njim smo naravno u kontaktu. Pojedini momci igraju za reprezentacije, Madar za Izrael i Papapetru za Grčku. Svi ostali su tu. Prvih 15 dana ćemo biti u Beogradu, posle toga igramo prijateljske utakmice", rekao je Obradović na okupljanju ekipe.

Od novajlija sa timom nije samo grčki reprezentativac Joanis Papapetru koji je u ekipi Dimitrisa Itudisa pred drugu fazu kvalifikacija za Mundobasket i Evropsko prvenstvo. Ističe Obradović da u ovom trenutku nema novih pojačanja na vidiku.

"Nije ništa u planu u ovom trenutku. Želimo da vidimo kako igrači izgledaju. Čitavo leto sam bio u kontaktu sa njima, znam da su mnogi trenirali, neki nisu ni pauzirali i to je dobro. Videćemo u kakvom su stanju. Odgovore na sva pitanja uvek da sezona. Videćemo kako ćemo da se spremimo i uđemo u važnu sezonu za nas. Partizan je posle toliko godina u Evroligi, a tu su naravno i ambicije u domaćim takmičenjima".

Zadovoljan je poslom koji je Partizan obavio ovog leta na tržištu.

"Ekipa se pravi da bi izgledala kao ekipa. Tako smo reagovali i doveli igrače za koje mislimo da mogu da nam pomognu da budemo konkurentni u oba takmičenja".

U Evroligi je prioritet da igrači daju sve od sebe na svakom susretu.

"Prva ambicija je da naši navijači shvate da se Paritzan vratio u Evroligu i da probamo da budemo konstantni i damo maksimum na svakoj utakmici".

Partizan se u elitno takmičenje vratio putem specijalne pozivnice, koji su putevi da se u njemu zadrži?

"Isti su načini, ništa se nije promenilo. Da li mesto u prvih osam garantuje plasman u Evroligu i naredne sezone? Neke stvari se još nisu iskristalisale u takmičenju, pa ćemo videti. Mislim da će sve biti kao i do sada".

Mladi igrači će i naredne sezone imati priliku da se dokažu, iako je roster pojačan nekolicinom iskusnih stranaca, pa i srpskim reprezentativcen Anđušićem.

"Partizan je prošle godine ubedljivo najviše davao šansu mladim igračima u celoj Evropi. Ovi igrači su apsolutno ravnopravni u svakom smislu, koliko imaju godina to me ne zanima. Moraju da znaju da igraju za Partizan i da daju sve od sebe. Svi će dobiti šansu, jer je Evroliga izuzetno naporna, sa kalendarom koji imamo roster od 14 igrača je minimum. To će vam biti jasno kada pogledate roster evroligaških ekipa. U januaru i februaru imamo po 12 utakmica, što je svaki drugi ili treći dan. To je naporno i svi će dobiti šansu. Od njih će zavisiti koliko igraju".

Za mlade igrače je najbitnije da li su posvećeni.

"Uvek ću isključivo gledati moj tim i klub. Ko je dobar, vredan i posvećen, njega ne zanima da li je Srbin, Letonac, Amerikanac - ako je dobar izboriće se za status. Posvećenim mladim igračima ne može da smeta niko, osim njih samih, da ne postanu dobri ili da postanu no što bi svi želeli. To od njih zavisi. Uvek je tako bilo i uvek će biti. Nekome ko je željan da igra dobru košarku i probudi se sa željom da napreduje i proba da dođe do nekih visina na kojima želi da bude - niko ne može da smeta".

Tokom priprema će najvažnije biti da se tim spremni za izazovan evroligaški kalendar.

"Primarni cilj je da u ovom periodu vidimo kako izgleda tim. Da radimo na stvarima koje će nam biti neophodne s ozbirom na sistem u kojem ćemo igrati ABA i Evroligu. Imaćemo i duplo kolo u Evroligi. Probaćemo da radimo na taj način i pripremimo igrače za to. Cilj nam je da imamo uz nas navijače i damo svoj maksimum u svakoj utakmici".



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićAleksa AvramovićJam MadarDžejms NaneliDante EgzumJoanis PapapetruDanilo AnđušićGregor Glas

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara