Bili Beron (©Star Sport)
Bili Beron (©Star Sport)

Obradović želi da Beron ostane u Zvezdi, Braun i Perperoglu slobodni

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.06.20. | 17:56

Sa njima od ranije slobodu je dobio Džejms Gist

Obećao je vlasnik bolonjskog Virtusa Masimo Zaneti da će uraditi sve kako bi Saši Đorđeviću ispunio želju i doveo mu Bilija Berona za napad na sve dostupne trofeje, ali to ne znači da će Crvena zvezda samo stajati sa strane i nemo posmatrati dalji rasplet.

Tokom nedavnog razgovora s novinarima na oproštajnoj utakmici Dejana Milojevića, Saša Obradović je izjavio da će se tokom uvodnih dana njegovog trenerskog mandata na Malom Kalemgdanu provesti u pojedinačnim razgovorima sa igračima i formiranju planova za narednu sezonu, a očigledno je da se u njegovim planovima nalazi i Beron, koji od zimus ima novog agenta - Miška Ražnatovića.

Izabrane vesti

Beron je tokom dve godine boravka bio ponajbolji igrač Crvene zvezde i jedan od najzaslužnijih za osvajanje duple krune u takmičarskoj 2018/19. I u nedavno prekinutoj sezoni bio je lider Crvene zvezde u svim takmičenjima, a debitantski izlazak u Evroligu završio je sa 11,6 poena na 40,3 odsto pogođenih šuteva za tri poena i 42 odsto iz igre, uz 2,7 skokova i 2,2 asistencije.

S obzirom da je dobro upoznat sa Zvezdinim sistemom, nema dileme da bi bio ogromno pojačanje za crveno-bele u predstojećoj sezoni, gde se očekuju bolji rezultati na svim frontovima. Ali da li Zvezda ima sredstva da s njim po drugi put produži saradnju? Teško da bi mogla finansijski da se nosi sa eventualnom ponudom Virtusa, koji ima godišnji budžet od preko 20.000.000 evra i sklapa tim za elitno klupsko takmičenje dok čeka signal iz Barselone da pređe rang više, u slučaju da PAO ispadne.

Barcokas hoće Dženkinsa u Olimpijakosu

Džejms Gist napustio Mali Kalemegdan

Nezvanično se spekuliše da Obradović nema u planovima Lorenza Brauna i Stratosa Perperoglua, kojima su takođe istekli ugovori sa Zvezdom. Odnosno, da se s njima neće ulaziti u razgovore za produžetak saradnje. Braun se dovodi u vezu sa više evroligaških klubova – od Olimpijakosa, preko Makabija iz Tel Aviva, do milanske Olimpije i Panatinaikosa, koji ipak sada ima mnogo važnije probleme da rešava unutar kluba. Braun je posle sporijeg starta uhvatio dobar zalet, a sezonu je okončao sa 12,3 poena, 4,6 asistencija i 3,3 skoka u Evroligi.

Perperoglu je uprkos godinama pokazao veliki kvalitet i iskustvom je značajno doprineo da Zvezda vrati titulu šampiona Jadranske lige u klupske vitrine, ali je još od kraja svoje prve godine u Beogradu imao dosta problema sa povredama. Prvo je u aprilu pretrpeo povredu lista zbog koje je ranije završio sezonu, da bi u novembru prošle godine operisao je koleno, zbog čega je bio odsutan sve do početka februara. Odigrao je odličnu rolu u pobedi nad Panatinaikosom u Štark Areni, ali se videlo da mu je potrebno više vremena da povrati takmičarski ritam. Perperoglu je za grčke medije nedavno izjavio da bi voleo poslednju godinu u karijeri da odigra upravo u svojoj zemlji.

Od ranije je slobodu da pronađe novi klub dobio Džejms Gist, a s Malog Kalemegdana mogao bi da ode i Čarls Dženkins, koga želi Jorgos Barcokas u Olimpijakosu. 

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Bili BeronSaša ObradovićLorenzo BraunStratos Perperoglu

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara