(©MN Press)
(©MN Press)

Oglasila se ABA liga: Što pre sastanak sa ECA da bi se utvrdila prohodnost ka Evroligi i Evrokupu

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.04.21. | 18:03

"Vanredna Skupština ABA lige jednoglasno je donela niz odluka koji će osigurati dalji rast i razvoj takmičenja"

Crvena zvezda je ranije potvrdila, a Jadranska liga potom ozvaničila - sudski spor koji se vodio sada je definitivno obustavljen.

Posle završene Skupštine Jadranske lige potvrđen je niz odluka donetih među 11 članova sastanka, a kako se navodi u saopštenju - sve u nameri da se osigura dalji rast i razvoj regionalnih takmičenja.

Izabrane vesti

"Skupština ABA lige je na mandat do 7.09.2021. godine imenovala Predsedništvo ABA lige u sastavu: Đorđe Avramović (FMP), predsednik i potpredsednici Đorđije Pavićević (Mornar) i Željko Žilavec (Zadar).

03.30: (1,65) Dalas (13,0) LA Lejkers (2,50)

Istovremeno, članovi Društva su ponovo konstatovali da je primarni cilj preoblikovanje Društva iz J.T.D. u D.O.O. u najkraćem mogućem roku, a da će Skupština na kojoj će se glasati o preoblikovanju Društva zakazati najkasnije do 7.9.2021. godine. Sa tim u vezi, Radna grupa koja radi na pripremi neophodne dokumentacije, dobila je rok da sve nacrte i akte potrebne za preoblikovanje dostavi članovima Društva najkasnije do 15.6.2021. godine.

Odlukom Skupštine ABA lige Dubravku Kmetoviću, direktoru i Miliji Vojinoviću, sportskom direktoru, produžen je mandat do 7.09.2021. godine.

Takođe, Skupština je konstatovala da su 26.9.2020. godine većinom glasova članova Društva usvojeni interni akti ABA lige (Propozicije), kao i da su članovi Društva koji tom prilikom nisu glasali (Cibona, Crvena zvezda mts, FMP i Zadar) ovoga puta dali saglasnost i potvrdili akte koji su važeći o takmičarskoj sezoni 2020/21.

Skupština ABA lige j.t.d. definisala je sve potrebne radnje za okončanje svih aktivnih sudskih sporova.

Na kraju, članovi Društva ABA j.t.d, insistirali su na što hitnijem sastanku sa ECA (Euroleague commercial assets) u cilju definisanja odnosa, statusa i prohodnosti klubova ABA lige prema Evroligi i Evrokupu", stoji u saopštenju.

Sada čekamo...



tagovi

Jadranska ligaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara