Nando De Kolo (©Shutterstock)
Nando De Kolo (©Shutterstock)

Olimpijakos nema sreće protiv Fenera, Baskonija na prekretnici, Barsa i Zenit fiksevi

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.03.21. | 11:23

Evroliga ovog petka ne donosi na papiru toliko uzbudljive utakmice, ali to ne znači da neće biti kvalitetne košarke

Najzvučniji meč dana u Evroligi igra se u Pireju, gde Olimpijakos dočekuje Fenerbahče. Pobeda će značiti mnogo i jednima i drugima. Olimpijakos je teoretski i dalje u igri za plej-of, mada uoči ovog meča zaostaje tri pobede za osmoplasiranom Valensijom. Pirejski crveno-beli su posle dužeg niza poraza uspeli da vežu tri recke i prokrve sistem i sada su ambicije da se ponovo napadne mesto u Top 8. Neće to biti nimalo lak posao jer su konkurenti takođe u dobroj formi, mada je Zenit pao i četiri puta je poražen u prethodnih pet kola.

20.00: (2,55) Olimpijakos (14,5) Fenerbahče (1,60)

Izabrane vesti

Ne može da se kaže da Olimpijakos baš ima sreće protiv Fenera. Pretrpeo je dva uzastopna neuspeha u Pireju, mada oba s jednocifrenom razlikom. Fenerbahče pride ima jedanaest pobeda u dvanaest gostovanja u svim takmičenjima i jedino je Valensija uspela da nadigra tim Igora Kokoškova tokom poslednja dva i po meseca. U tom nizu padali su CSKA, Olimpija, Zvezda, Asvel, pa ne bi bilo iznenađujuće da u tu listu uđe i Olimpijakos. Pogotovo jer su Hasan Martin i Kostas Papanikolau i dalje van stroja.

Fenerbahče bi trijumfom u Dvorani mira i prijateljstva zacementirao plasman u Top 8 i ostao u igri za četvrtu poziciju koja nosi prednost domaćeg terena. Efes, i CSKA su na koti od 20 pobeda, Olimpija i Bajern imaju po 19, dok Fenerbahče ima jednu manje, pa je u poslednja četiri kola sve moguće.

19.00: (1,90) Baskonija (13,5) Milano (2,05)

Baskonija dočekuje Olimpiju bez Tonja Džekirija za koga je evropska sezona verovatno završena. Džekiri će zbog povrede ligamenata kolena propustiti narednih šest nedelja, što je ozbiljan udarac za tim Duška Ivanovića.

Manekeni bi eventualnom pobedom u Vitoriji, zajedno sa još nekim rezultatima ostalih utakmica, mogli da overe plasman u Top 8 i budu nadomak prednosti domaćeg terena što je i te kako važno. Olimpija će u Vitoriji imati motiv više da odigra dobru utakmicu jer je prošle nedelje pretrpela težak poraz od Barselone koja je granitnom odbranom svela rivala na samo 56 poena. To je, ako se uzme da Olimpija postiže preko 81 poena u proseku, ozbiljan sunovrat.

-------------------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-------------------------

Milanski sastav je i ove sezone tradicionalno jedan od opasnijih rivala u gostima. Iz 14 kola dosad je ostvario devet pobeda, tri u poslednjih pet kola. Opet, Baskonija je vezala četiri trijumfa kod kuće, gde su poražena tri konkurenta za četvrtfinale – Bajern, Olimpijakos i Žalgiris, plus Crvena zvezda.

21.00: (1,05) Barselona (27,0) Alba (10,0)

Barselona definitivno ne bi trebalo da ima problema protiv Albe kod kuće, ali iskustvo nas je naučilo da igrači Šarasa Jasikevičijusa najviše iznenade neprijatno kad se najmanje nadaš. Setimo se kako je bilo protiv Asvela pre mesec dana na istom mestu. Doduše, pre i posle toga Barsa je ređala isključivo pobede, neke čak i izuzetno ubedljive. Aito Garsija Reneses dobro poznaje Barselonu jer je to svojevremeno bila njegova kuća, a Albu ako ne krene šut, teško će moći da se suprotstavi ne samo najboljoj odbrani Evrope, već i tako snažnom napadačkom sklopu kakav je katalonski.

18.00: (6,00) Himki (20,0) Zenit (1,15)

Zenit ima dobru priliku da se vrati pobedama jer gostuje Himkiju. Ali kako je tim Ćavija Paskvala u padu forme, a Himki je i ovako desetkovan dobio oba poslednja međusobna okršaja, oba u Sankt Peterburgu.

EVROLIGA – 31. KOLO

Četvrtak

CSKA Moskva - Crvena zvezda 87:72

/Šengelija 16 - Davidovac 20/

Efes - Panatinaikos 85:65

/Micić 21 - Hezona 14/

Žalgiris – Makabi Tel Aviv 81:88

/Hejs 24 – Bender 16/

Asvel – Real Madrid 71:74

/Kol 18 – Tompkins 13/

Valensija – Bajern 83:76

/Tobi 18 – Lučić 20/

Petak

18.00: (6,00) Himki (20,0) Zenit (1,15)

19.00: (1,90) Baskonija (13,5) Milano (2,05)

20.00: (2,55) Olimpijakos (14,5) Fenerbahče (1,60)

21.00: (1,05) Barselona (27,0) Alba (10,0)

***kvote su podložne promemama



tagovi

EvroligaKK BarselonaKK FenerbahčeKK OlimpijakosBaskonijaKK ZenitKK AlbaKK HimkiOlimpija Milano

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara