Aleksandar Đorđević (Foto: Shutterstock)
Aleksandar Đorđević (Foto: Shutterstock)

Đorđević posle šeste vezane pobede: Emocije su naši neprijatelji, moramo da se bavimo detaljima

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.12.21. | 11:43

Fenerbahče se ponovo okliznuo u finišu, ali uspeo da nastavi trijumfalni niz

Igra Fenerbahče pod palicom Aleksandra Đorđevića sezonu sa puno oscilacija. Bilo je potrebno vremena srpskom stručnjaku da postavi stvari na svoje mesto, ali čini se da je konačno pronašao dobitnu formulu. Sastav iz Istanbula je u seriji od šest vezanih pobeda, lider je turskog prvenstva (11-1) i polako se uključuje u borbu za plej-of u Evroligi (6-9). Novu recku je upisao sinoć protiv Makabija u svojoj dvorani (90:79), a iako je imao potpunu kontrolu nad utakmicom, u finišu je umalo prosuo mleko. Ipak, za razliku od brojnih prethodnih duela, uspeo je da se konsoliduje i privede meč kraju. Fener je ponovo tim sa kojim ne želite da se sretnete i konačno je na dobrom putu.

18.00: (1,30) CSKA (16,0) Uniks (3,90)

Izabrane vesti

Đorđević je očekivano bio zadovoljan posle trijumfa, ali su mu pojedine stvari ipak zasmetale.

"Dobra pobeda, posebno sa defanzivne strane. Ipak, nismo koristili faulove kako je trebalo. Trebalo je da njima da zaustavimo Vilbekina na kraju druge četvrtine. Moramo da se bavimo tim detaljima, jako su važni".

Na kraju treće četvrtine Fener je vodio 70:51 i delovalo je da je meč rešen. A onda je usledio veliki pad u turskoj ekipi, što je Makabi osetio. Serijom 20:6 gosti su sveli zaostatak na samo pet poena.

"Emocije su naši neprijatelji. To nisu moje reči, već Džona Vudena. Igramo protiv dobrih timova i normalno je da odreaguju. Brine me način na koji se to dešava. Ne smemo da stanemo, lopta ne sme da stane. Ne možemo da čekamo nekoga da reši utakmicu, moramo da nastavimo da igramo našu igru", rekao je Đorđević.

U svojoj izjavi citirao je Džona Vudena, čuvenog "Čarobnjaka iz Vestvuda", legendu američke koledž košarke.

"Lider koji se vodi emocijama stvara tim čiji zaštiti znak je rolerkoster - usponi i padovi u nastupima, nepredvidljivost i nepouzdanost u uloženom naporu i koncentraciji - jednog dana je dobar, već narednog loš", stoji u Vudenovoj knjizi o liderstvu.

Umeo je Fener ove sezone da napravi od gotovog veresiju, panično gubio dobijene utakmice u završnicama (Panatinaikos, Real Madrid, Barselona, Olimpijakos i Efes u Evroligi). Izgleda da su Đorđevićevi puleni konačno izvukli pouke.

"Moramo da izvučemo maksimum iz svake lekcije. Testirali su nas već, bili smo u ovakvim situacijama. Ipak, serija loših rezultata nas nije slomila. Zbližili smo se. Verujemo u sistem", izjavio je Pjerija Henri posle pobede nad Ponosom Izraela.

Junak trijumfa nad Makabijem bio je Nando De Kolo. Iskusni Francuz je pokazao da može da iskontroliše emocije kada se lomi i bude najveća snaga Fenera u ključnim trenucima.

"Moramo bolje da kontrolišemo utakmice. Kada vodimo 20 razlike, moramo da zadržimo fokus. Počeli smo sezonu sa novim timom. Moramo da se adaptiramo, a za to je potrebo vreme. Na dobrom smo putu", rekao je francuski košarkaš.


tagovi

Aleksandar ĐorđevićKK FenerbahčeFenerbahče Bekonando de koloPjerija Henri

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara