Kevin Panter i Ostin Holins (©Starsport)
Kevin Panter i Ostin Holins (©Starsport)

Ostin Holins: Siguran sam da se Panter seća naših ludih duela, Lorenzo će nam pokazati put ka pobedi

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.11.22. | 13:35

"Kevin je dobar igrač i uvek je bilo uzbudljivo igrati protiv njega. Partizan ima dobar tim ove godine, ali svaka ekipa u Evroligi obiluje talentom. Moramo da budemo spremni da sprovedemo svoje zamisli u delo i borimo se 40 minuta", istakao je bivši igrač Crvene zvezde za Mozzart Sport, pred povratak u Beograd

Najveće uspehe u karijeri Ostin Holins ostvario je u dresu Crvene zvezde. Osvojio je triplu krunu na Malom Kalemegdanu prethodne sezone i vodio brojne bitke sa večitim rivalom crveno-belih - Partizan Mozzart Betom. Amerikanac koji je zaraznom energijom i borbenošću kupio zvezdašku publiku kako, čini se, nijedan stranac nije od Čarlsa Dženkinsa, ponovo će u petak stati na megdan crno-belima. Ovoga puta u dresu Makabija iz Tel Aviva (19.00).

Pamte ga Zvezdaši, ali dobro su ga upamtili i navijači Partizana. Hapsio je najboljeg strelca crno-belih Kevina Pantera u derbijima, poneo velike zasluge za trijumfe Zvezde, pogotovu kada su trofeji bili na talonu.

Izabrane vesti

"Radujem se utakmici. Jasno, imam određenu istoriju protiv Partizana iz prethodne sezone, ali najvažnije je što je pred nama još jedna prilika da dođemo do preko potrebne pobede u Evroligi, protiv čvrstog Partizanovog tima", priča košarkaš Makabija iz Tel Aviva za Mozzart Sport.

Nije zaboravio okršaje sa sunarodnikom iz Partizanovih redova, a veruje da ih se seća i Panter.

"Pamtim ludilo sa derbija, ali uvek je bilo zabavno. Kevin je dobar igrač i uvek je bilo uzbudljivo igrati protiv njega. Siguran sam da je poput mene i on svestan da smo imali neke lude duele prethodne sezone".

Od kako je Holins napustio srpsku košarku, crno-beli su doživeli određene promene. Posle odlaska Radeta Zagorca kapitensko breme palo je na Panterova ramena.

"Nisam upoznat sa dinamikom u njihovoj ekipi, ali mogu da pretpostavim da zaslužuje da bude kapiten. Ima veliko iskustvo i jedan je od najboljih kreatora u timu", ističe Holins i dodaje da bi se rado prihvatio takve odgovornosti, ali da kapitenska traka nije nešto ka čemu teži.

PANTER VS HOLINS - UČINAK U VEČITIM DERBIJIMA

Crvena zvezda - Partizan 71:56 (ABA)

/Holins 7 - Panter 6/

Crvena zvezda - Partizan 85:68 (Kup Radivoja Koraća)

/Holins 15 - Panter 14/

Partizan - Crvena zvezda 98:84 (ABA)

/Panter 22 - Holins 17/

Crvena zvezda - Partizan 90:76 (ABA - finale)

/Holins 7 - Panter 15/

Crvena zvezda - Partizan 85:81 (ABA - finale)

/Holins 11 - Panter 9/

Partizan - Crvena zvezda 70:67 (ABA - finale)

/Panter 22 - Holins 3/

Partizan - Crvena zvezda 112:84 (ABA - finale)

/Panter 9 - Holins 19/

Crvena zvezda - Partizan 80:77 (ABA - finale)

/Holins 9 - Panter 27/

Svestan je i da njegovu ekipu čeka težak zadatak. Beogradska arena će biti ispunjena do poslednjeg mesta, a Partizan Mozzart Bet je pustio u prodaju i dodatni kontigent karata, pošto je zbog velikog interesovanja proširio kapacitet dvorane.

"Imaju dobar tim ove godine, ali svaka ekipa u Evroligi obiluje talentovanim igračima, tako da je veoma važno da imate poštovanja pred svaku utakmicu. Imamo kvalitet da pobedimo, ali neće biti jednostavno. Moramo da budemo spremni da sprovedemo svoje zamisli u delo i borimo se 40 minuta".

Najveće nade Ponos Izraela ove sezone polaže u nezvaničnog MVP-a Evrobasketa i bivšeg košarkaša Crvene zvezde Lorenza Brauna.

"Lorenzo je vođa. Kada igrate na poziciji plejmejkera, pogotovu na visokom nivou, imate veliku odgovornost na ramenima da držite kontinuitet i uspostavite red. Veoma je talentovan, izuzetno inteligentan... Igra u visokom ritmu, čini saigrače boljim, uvek je staložen i sve to skupa ga čini tako dobrim", hvali Amerikanac svog zemljaka i saigrača.

Zvezda je bila neizbežna tema njihovih razgovora u Tel Avivu.

"Pričali smo malo o iskustvima iz Zvezde, ali njegova sezona je bila prekinut zbog pandemije virusa korona. Ipak, obojica imamo sjajne uspomene".

Trudi se Holins, koliko mu vreme i obaveze dozvoljavaju, da isprati crveno-bele i u novoj sezoni.

"Pogledao sam nekoliko utakmica, a povremeno se i čujem sa nekolicinom saigrača iz Zvezde".

U Beogradu je uživao, kako nam je i sam otkrio neposredno pre odlaska za Tel Aviv. Dobro se snašao i u novoj sredini.

"Grad je sjajan, kao i ljudi oko mene, lako sam se navikao. Osećam se veoma dobro, postavili smo dobre temelje. Svima je jasno da je ovo proces i da je pred nama duga sezona, tako da je atmosfera zasad pozitivna. Najvažnije je verovati u proces"

Makabi posle sedam odigranih mečeva u Evroligi ima učinak 4-3, dok je u izraelskom šampionatu bez poraza (4-0).

"Zasad sam zadovoljan sezonom. Kao i svaki tim, moramo da radimo na određenim stvarima, ali svesni smo da je potrebno vremena. Imamo veliki broj talentovanih momaka u timu, sa dobrim karakterom. To je najvažnije tokom dugačke sezone, jer oscilacije su neizbežne".

Holins ipak nije imao prilike da igra u domaćem prvenstvu, s ozbirom na ograničenje o broju stranaca.

"Kako bismo bili dobar tim, svaki igrač moja da prihvati svoju ulogu. Trenutno imamo devet stranaca, a samo pet može da igra u domaćem prvenstvu. Kada bude došlo moje vreme, biću spreman da pomognem timu kako god umem", iskreno i skromno, kao i uvek, ističe 31-godišnji Amerikanac.

Svlačionicu i teren deli sa još osam zemljaka. To je, naravno, zgodna stvar za bivšeg igrača Zvezde, ali ne i najbitnija.

"Kako se osećam u timu ne zavisi samo od broja sunarodnika sa kojima delim svlačionicu i teren. Želim da budem okružen dobrim momcima, a baš takvi su u Makabiju. Imao sam sreću da uglavnom budem u takvim ekipama tokom karijere. Veliki broj američkih igrača je samo dodatna pogodnost", zaključio je Ostin Holins u razgovoru za Mozzart Sport.

Pišu: Nikola MILORADOVIĆ i Bojan BREZOVAC


tagovi

Partizan Mozzart BetKK Crvena zvezdaOstin HolinsKevin PanterLorenzo BraunKK Makabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara