Pukl, Petek i Nikolić (ABA liga)
Pukl, Petek i Nikolić (ABA liga)

„Pala“ dvojica sudija s četvrtog meča Budućnost - Crvena zvezda

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.05.21. | 15:59

Posle urađene ekspertize Sudijska komisija naglasila da je "očekivala kvalitetnije suđenje u važnim utakmicama za ekipe i Ligu obzirom na iskustvo dugogodišnjeg suđenja utakmica ABA i Evrolige i dokazanog kvaliteta sva tri člana sudijskog ima"

Nezadovoljna suđenjem u druge dve utakmice finala plej-ofa protiv Budućnosti, odigrane u Podgorici, Crvena zvezda je zatražila ekspertizu Sudijske komisije ABA lige, što je i urađeno.

Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta strahovanja crveno - belih su se ispostavila kao opravdana jer je i Komisija u sastavu Saša Maričić (predsednik), Saša Šarac (član) i Petar Denkovski (član) naglasila da je očekivala kvalitetnije suđenje u važnim utakmicama za ekipe i Ligu obzirom na iskustvo dugogodišnjeg suđenja utakmica ABA i Evrolige i dokazanog kvaliteta svih šestoro arbitara u tim duelima.

Izabrane vesti

Ekspertizom treće utakmice Komisija je evidentirala pogrešne odluke na štetu obe ekipe, ali i da je četvrta deonica odsuđena precizno i kvalitetno bez pogrešnih odluka, kao i da je suđenje bilo timski i individualno sa približnim individualnim doprinosom sudija u kvalitetu suđenja. Sva trojica arbitara, Sreten Radović, Matej Boltauzer i Damir Javor su, shodno tome, ocenjena 3,70, donosno 3,50, ali im je zbog težine utakmice data konačna ocena - 3,70.

Ipak, sasvim drugačija, odnosno poraznija slika suđenja bila je u četvrtom meču. Kako je Sudijska komisija navela, ekspertizom je ustanovljeno je da je suđenje na toj utakmici timski i individualno bilo ispod standarda Lige sa individualnim doprinosom sudija u kvalitetu suđenja i pogrešnim odlukama na štetu obe ekipe tokom cele utakmice, s velikim brojem pogrešnih procena kontakt situacija. Takođe, sve odluke koje su bile pogrešne u četvrtoj deonici tog meča, donete se, kako je navela Komisija, na štetu Crvene zvezde.

Zbog svega toga dvojica arbitara Saša Pukl i Sašo Petek dobili su negativnu ocenu, 2,5, dok je Uroš Nikolić ocenjen 3,5.

Prema članovima 19.1, 19.2 i 19.3 Pravilnika sudijske komisije koji se odnosi na sankcije, ocena 2.5 automatski znači dve utakmice nesuđenja po tempu delegiranja.


tagovi

ABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara