Džeremi Evans (Shutterstock)
Džeremi Evans (Shutterstock)

Panatinaikos ozvaničio saradnju sa NBA šampionom u zakucavanju

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 16:46

Džeremi Evans i atinski klub potpisali jednogodišnji ugovor

Panatinaikos je objavio da je potpisao jednogodipšnji ugovor sa Džeremijem Evansom (33, 206 cm), saopštio je grčki velikan.

Iskusnom američkom internacionalcu je stanica pre Atine bila milanska Olimpija u kojoj je odradio tri meseca prošle sezone.

Izabrane vesti

Evans je po diplomiranju na univerzitetu Zapadni Kentaki profesionalnu karijeru započeo u Juti koja ga je kao 2010. draftovala kao 55. pika. Nije se preterano naigrao u šest NBA sezona (pet u Juti i jedan u Dalasu) od kojih je za njega bila bila najproduktivnija 2013-2014, ali je zato na Ol star vikendu 2012. osvojio pehar u zakucavanju.

U Evropu se otisno u jesen 2016. preko Himkija, da bi godinu dana kasnije preko Atlantinog tima u Razvojnoj luigi pokušao da se vrati u NBA, što je uspeo, doduše samo na deset dana u aprilu 2018.

Prvi izlet u Evroligu Evans je imao kao član Darušafajke u sezoni 2018-2019, da bi se godinu dana kasnije vratio u Himki. Sreća dve strane trajala je jednu sezonu, a Evans se u februaru ove godine uputio u Milano. Ali i tamo se nije dugo zadržao.

Pre Evansa u PAO koji je produžio ugovor sa Nemanjom Nedovićem na još dve sezone, ovog leta su stigli Kendrik Peri (Cedevita Olimpija), Deril Mejkon (AEK Atina), Alfa Dialo (Lavrio), Okaro Vajt (Uniks), Džehvi Flojd (Hapoel Galil Gilboa) i Vasilis Kavadas (Iraklis).



tagovi

Džeremi EvansKK PanatinaikosNemanja Nedović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara