Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si
Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si

Partizan gostuje u neugodnoj dvorani Leon Štukelj

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.12.20. | 08:31

Crno-beli protiv Krke (17h) u pretposlednjoj utakmici ove godine, poslednjoj sa takmičarskim značajem

Ima svoje draži dvorana Leon Štukelj u Novom Mestu, specifična je i nekako uvek neugodna za ekipe koje gostuju (doduše ove sezone daleko manje nego ranije). Sve je skučeno, nema previše prostora. Danas od 17 časova to zadovoljstvo imaće Partizan u pretposlednjoj utakmici ove 2020. godine, poslednjoj sa takmičarskim značajem. Jer, sudara Partizana sa Primorskom očigledno neće biti, a duel sa Venecijom nema takmičarsku vrednost u poslednjem meču prve faze Evrokupa (29. decembar).

Ovaj protivnik Parnog valjka sigurno ne spada među najveća imena ABA lige, ali moraće Partizan da bude oprezan.

Izabrane vesti

Krka je u poslednje vreme u odličnoj formi, ali treba reći da pobeđuje u gostima, vezala je tri trijumfa, dok joj kod kuće nikako ne ide ove sezone, za razliku od prošlih. Partizan se u prošlom kolu provukao protiv Mege, ali moraće igrači Saše Filipovskog da krenu da igraju bolje i da pobeđuju u seriji. Ako žele u plej-of.

Nemaju više prostora ni za kakav kiks. Partizan posle 10 odigranih utakmica ima skor 5-5 i moraće da smanji broj poraza na minimum do kraja ligaškog dela ako želi da bude u četiri ekipe. Da je izgubio od Mege... Ne bi to nikako bilo dobro po Parni valjak.

O tome je pričao Nikola Janković. Kao igrač koji je igrao u ovoj dvorani, zna o čemu govori.

"Utakmice protiv Krke u Novom Mestu su uvek specifične. Kako zbog same dvorane, tako i zbog načina na koji Krka igra. Imaju dve pobede u nizu, pre toga su izgubili od Mege sa svega jednim poenom razlike i evidentno je da se nalaze u dobroj formi. Neće biti nimalo lako, ali mi imamo plan kako da protiv njih odigramo dobru utakmicu i zabeležimo pobedu. Ostaje nam da taj plan sprovedemo u delo", rekao je Janković.

Od poslednjih pet duela, Partizan je dobio četiri protiv Krke. Ali, opreza nikada nije na odmet. Partizan svakako nema luksuz ove sezone bilo koga da potcenjuje.

Trener Partizana Sašo Filipovski najviše je istakao broj izgubljenih lopti koji je u poslednje vreme visok.

"Krka je neugodan protivnik zato što postavljaju igru dosta riskantno. Odlučiće se sigurno kome će ići ispod, koga će da puštaju. Mi moramo da odigramo sa visokom koncentracijom, a pogotovu moramo da držimo odbranu i skok u visokom ritmu, da koristimo svoje prednosti. U napadu smo u poslednjoj utakmici imali 17 izgubljenih lopti, pre toga u dve utakmice sedam i osam što je bilo dobro. Tako da moramo da svedemo broj izgubljenih lopti na minimum i da igramo timski i pametno", napravio je kratku analizu Filipovski.

Naravno, Krka ima veliku dozu poštovanja prema Partizanu, a tome u prilog idu reči Vladimira Anzulovića, trenera Krke.

"Partizan je favorit ne samo na ovoj utakmici, već i u celoj ligi. Dolaskom Saše Filipovskog podigli su nivo igre. Bez obzira na to što će nam ovo biti šesti meč u 13 dana, trudićemo se da damo sve od sebe, jer je igranje protiv Partizana izazov za svakog našeg igrača", rekao je Anzulović.

Ovo je dobra šansa za Parni valjak da u dobrom ritmu završe takmičarski deo ove čudne i teške 2020. godine u kojoj je imao šanse za nešto veliko, ali na kraju će morati da se zadovolji sa osvajanjem Kupa Radivoja Koraća.

Utakmica u Novom Mestu biće prilika i da Adin Vrabac zaigra protiv svog bivšeg kluba. I on u prvi plan stavlja umor slovenačkog tima.

"Igraćemo treću utakmicu ove sedmice. Partizan je veoma dobar protivnik, tako nam sigurno neće nedostajati ni motivacije niti želje za pobedom. Verujem da uz informacije stručnog štaba možemo da spremimo meč najbolje što možemo i da se borimo protiv Partizana do poslednjeg minuta. Na taj način imaćemo šansu za pobedu".

Sudije na ovom meču biće Sreten Radović, Josip Radojković i Bojan Kruljac.

ABA LIGA, 11. KOLO

Petak

Cibona – Igokea 80:88

/Bundović 23 - Pot 16/

Subota

17.00: (4,40) Krka (17,0) Partizan (1,25)

Nedelja

12.00: Mega – Budućnost

17.00: Mornar – FMP

19.00: Crvena zvezda – Cedevita Olimpija

Ponedeljak

18.00 Zadar – Borac

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ABA ligaNikola JankovićSašo FilipovskiKK PartizanKrkaAdin Vrabac

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara