Foto: MN Press
Foto: MN Press

Partizan igra za sebe i nastavak niza

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.04.21. | 07:00

Iako meč crno-belih protiv FMP-a nema rezultatski značaj, biće tu borbe (16h)

Partizan privodi kraju neuspešnu sezonu u ABA ligi, a danas će igrati protiv FMP-a u odloženoj utakmici 16. kola. Crno-beli ne mogu u plej-of, obezbedili su opstanak, tako da će ovaj duel igrati za obraz. Igraće najviše za sebe i za svoje ime.

Nije tajna da ova dva kluba nemaju posebno dobre odnose, podsetićemo i na dešavanja pred početak sezone, tako da će i iz tog ugla crno-beli, ali tim iz Železnika, imati motivaciju.

Izabrane vesti

"To su utakmice za nas, za ekipu. Da pokažemo narodu da nismo ono što nam se dešavalo tokom cele sezone i da napravimo uvod u domaće prvenstvo da probamo da uzmemo barem jedan trofej ove sezone", rekao je Nikola Janković posle Krke i na najbolji način objasnio suštinu današnjeg susreta gledajući iz crno-belog ugla.

U prvom delu sezone, Parni valjak je u Železniku savladao FMP sa 103:90. Pred novi duel, trener crno-belih, Aleksandar Matović, ističe da očekuje dobru utakmicu.

"Moramo da odigramo još jednu utakmicu sa puno kontakta. U poslednje vreme FMP je takođe bio u poziciji sličnoj nama. Podigli su formu, igraju dosta dobro, promena trenera je dovela do toga da igraju sa mnogo više čvrstine i mnogo više karaktera. Sigurno će biti jedna zanimljiva utakmica, obzirom na to da i oni vole da igraju sa puno kontranapada. Očekujem dobar meč", poručio je Matović uz konstataciju da i pred duel sa FMP-om u crno-belom timu ima povređenih igrača.

Centar Partizana Vil Mozli pred sudar sa FMP-om ističe da će njegova ekipa da igra jako i čvrsto, bez obzira što meč nema poseban rezultatski značaj.

Jako smo fokusirani, imamo niz pobeda i želimo da tako i nastavimo. Igraćemo čvrsto, oni će igrati isto tako. Igrali su utakmicu protiv Mornara i pobedili su, tako da moramo biti na visokom nivou”, poručio je Mozli.

Partizan i FMP su do sada igrali 24 puta na Jadranu, a crno-beli imaju skor 19-5. Ipak, kada je Parni valjak domaćin, skor je 11:0. Dakle, FMP nikada nije pobedio crno-bele u gostima u ABA ligi.

Oba tima meč dočekuju u dobroj formi. Partizan je vezao tri pobede prvi put ove sezone, dok je FMP zabeležio veliki trijumf u prošlom kolu kada je bio bolji od Mornara. I jedni i drugi imaju po tri pobede na poslednjih pet utakmica.

Slične su i pozicije na tabeli, Partizan ima skor 10-13, dok je FMP na 9-14.

Jedan od interesantnih duela na ovom meču može biti onaj između Ognjena Jaramaza i Filipa Čovića. Jaramaz je u dobroj formi, igra konstantno dobro posle oporavka od povrede, dok je Čović dao 26 poena i imao osam asistencija i šest skokova protiv Mornara.

Jasno je da će ova sezona Partizana otići u folder “Neuspešno”, ali žele crno-beli sigurno da privedu posao kraju u pozitivnom tonu kako bi Superligu dočekali u što boljem raspoloženju. Deluje da su podigli ritam kod Aleksandra Matovića. Isto se odnosi i na FMP koji je proigrao pod patronatom Vanje Guše.

Dakle, iako nema rezultatskog pritiska, mogla bi to da bude efikasna i zanimljiva utakmica.

Pravdu će deliti Marko Juras, Aleksandar Milojević i Vladimir Vesković.



Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara