Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Partizan igra za tračak nade

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.01.21. | 10:43

Gost će mu biti FMP (19h)

Partizan je u problemima, skoro da je izgubio realne šanse da se plasira u plej-of ABA lige, ali sigurno neće odustati. Prvi sledeći meč biće mu protiv FMP-a kod kuće, a poznajući kakav je odnos između ovih klubova, neće nedostajati motiva ni jednima ni drugima u duelu koji se igra od 19 časova.

Mada, jasno je da je trenutno Partizanov fokus najviše na Evrokupu i na pokušaju da se u tom takmičenju domogne četvrtfinala čime bi praktično spasio sezonu. Ali, svaka pobeda u ABA ligi će mu biti veoma važna.

Izabrane vesti

Zato treba očekivati da će Parni valjak večeras ići na trijumf, a to će pokušati bez Kodija Milera Mekintajera. Videćemo kako će Sašo Filipovski postaviti igru bez Mekintajera, odnosno ko će preuzeti njegove minute. Amerikanac je na izlaznim vratima, još samo da se papirološki završi raskid.

Jasno je da će Džoš Perkins dobiti veću ulogu i protiv FMP-a i u nastavku sezone, polako se uigrava sa ekipom, a u slučaju da ne vidimo Alekseja Nikolića na poziciji jedan, verovatno će Perkinsu pomagati Ognjen Jaramaz.

O narednoj utakmici Parnog valjka govorio je i trener Sašo Filipovski.

"Koncentrisani smo na to da odigramo dobru odbranu i popravimo greške koje smo pravili u prošloj utakmici. Igra FMP bazira se na 'pik end rolu' i igri 'jedan na jedan'. Igraju široko u napadu, pa će u ovom meču osnove u odbrani biti vrlo važne. Moramo da se borimo za skok u napadu, želim da što više 'delimo' loptu i donosimo dobre odluke. Plejmejkeri moraju što brže i bolje da uvedu u igru saigrače", poručio je trener crno-belih Sašo Filipovski.

Mekintajer nije dovoljno razigravao saigrače, nedovoljno je dobro igrao za tim i tu je za crno-bele glavna “kvaka” za ovu sezonu. Nedostaju mu asistencije. Nije slučajno Filipovski upravo govorio o deljenju lopte.

S obzirom da je Partizan izgubio tri od poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima, jako bi važno bilo crno-belima da na ovom susretu dođu do trijumfa i da se koliko-toliko konsoliduju pred važne utakmice koje im slede.

Zaista Partizan nije delovao dobro, ne samo na poslednja četiri meča, već u većem delu ove sezone, tako da je prvi zadatak Filipovskog da uspostavi neki sistem igre, da se zna šta je čiji posao, pa da onda eventualno proba da spremi ekipu za “dvomeč” protiv Lokomotive u Evrokupu.

Naravno, u celoj priči i sam FMP ima svoje nade i očekivanja. Gubio je Partizan ove sezone i od Krke i od Borca, pa sigurno i Panteri vide negde svoju šansu na ovom susretu. Bojan Đerić, trener FMP, očekuje zahtevnu utakmicu iz energetskog i atletskog ugla.

"Partizan je fizički veoma jak tim, projektovan za najviše moguće ciljeve. Potrudićemo se da još jednom izgledamo dobro protiv ekpe koja je favorit, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno. Nadam se i želim mojim igračima da uživaju u meču i da daju sve od sebe, što je sigurno i najvažnije", kaže Đerić.

Partizan u ABA ligi ima skor protiv FMP-a 19:5. Zanimljivo je da crno-beli na domaćem terenu, u regionalnoj ligi, imaju 11:0.

Sudije na ovoj utakmici biće Milivoje Jovčić, Luka Kardum i Radoš Savović.

ABA LIGA - 16. kolo

Subota

19.00: (3,50) Borac (16,0) Budućnost (1,35)

19.00: (1,03) Partizan (28,0) FMP (12,0)

Nedelja

12.00: Mega - Cibona

15.00: Split - Cedevita Olimpija

17.00: Krka - Zadar

19.00: Mornar - Crvena zvezda

*** kvote su podložne promenama

 



tagovi

Sašo FilipovskiJadranska ligaABA ligaKodi Miler Mekintajer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara