Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Partizan je gladan pobeda, Anđušićev Burž na meniju

Vreme čitanja: 4min | sre. 28.10.20. | 08:00

Meč Evrokupa igra se od 20 časova i 30 minuta

Partizan posle četiri utakmice u Evrokupu ima skor 2-2, a meč protiv Burža može se nazvati zicerom i zbog tradicije i zbog situacije u kojoj je francuski tim bio u prethodnom periodu, mada će morati crno-beli da budu vrlo obazrivi protiv ovog protivnika koga čekaju od 20 časova i 30 minuta u Hali Sportova.

Francuski tim stigao je u Srbiju bez mnogo timskih treninga, a o svemu tome nam je pričao Danilo Anđušić, koji je istakao da je cela situacija sa koronom unazadila Burž jedan ili dva koraka, te da im je došla u veoma nezgodnoj situaciji kada je tim igrao u odličnom ritmu.

Izabrane vesti

Ono što je najvažnije - treba istaći da Burž stiže u punom sastavu, ali bez prvog trenera Sava Vučevića. Polemisalo se da li će francuski tim imati barem osmoricu, a na kraju su svi igrači testirani negativno.

Partizan i Burž imaju približno slične statističke parametre, mada je pravo pitanje da li je to verodostojno jer je Burž do sada odigrao samo dve utakmice i ima skor 1-1. Najpoznatije ime ovog tima svakako je pomenuti Danilo Anđušić. Bivši košarkaš Partizana se pokazao odlično u dosadašnjem delu sezone, igrao je isto tako i prošle i profilisao se kao vođa ovog francuskog tima.

Pored Anđušića, u ekipi Burža igraju i Luka Ašćerić i Alen Omić, tako da će francuski sastav imati dobru podlogu za ovaj duel protiv Partizana jer ima dosta igrača koji znaju gde dolaze.

“Dolazimo. Ja sam, hvala bogu, dobro. Imali smo osmoricu zaraženih, dve nedelje smo praktično bez timskog treninga, samo smo nas četvorica trenirali. Sa te strane smo se vratili dva koraka unazad, ali dobra je stvar da smo se pred ovu utakmicu testirali svi i svi smo negativni. Dolazimo u punom sastavu. Jeste da dolazimo bez dovoljno timskih treninga, ali velika je i bitna stvar što smo kompletni", rekao nam je Anđušić.

Partizan ni na ovoj utakmici neće moći da računa na Vila Mozlija i Ognjena Jaramaza i naravno da je to veliki minus za crno-bele koji će morati da nadomeste.

Foto: Star SportFoto: Star Sport

U dosadašnjem delu sezone Evrokupa, Partizan je najviše dobijao od Kodija Milera Mekintajera koji je prosečno davao 14,8 poena, Rašon Tomas je na 14,3 poena, dok je treći strelac po proseku Ognjen Jaramaz na 13,3 poena po meču.

Korak po korak, evo stigosmo do polovine prve faze Evrokupa. Uz sve poteškoće sa kojima se ekipe susreću, nekako se gura dalje i svi se trudimo da igramo najbolje što možemo u datom momentu. Dolazi nam Burž koji je u jednoj specifičnoj situaciji, ekipa se kompletirala, ali su imali kolektivnu pauzu. Takva pozicija ima i svojih prednosti i mana, pa ostaje da vidimo kako će se na njih odraziti. Sa druge strane, bez obzira na rivala, nama bi od velike važnosti bilo da pobedom potvrdimo brejk iz Istanbula i sa pozitivnim skorom dočekamo početak drugog dela grupne faze. Imamo svoje probleme, ali, uprkos njima, želimo da odigramo hrabro i odgovorno u oba pravca. Samo tako ćemo doći do cilja, a to je uvek pobeda", istakao je Šćepanović.

Nemanja Gordić je neko ko je podigao nivo igara na poslednjih nekoliko utakmica, posebno je protiv Cedevite bio dobar, pa je veoma važno crno-belima da nastavi u tom ritmu igara.

Burž je napravio pauzu, nisu odigrali nekoliko utakmica ali to može da bude mač sa dve oštrice. Dosta puta se posle pauze odigra na svežinu dobro. Mi se pripremamo za njih kao da te pauze nije ni bilo, oni su jako kvalitetna ekipa, igrali su u dobrom ritmu pre situacije koja ih je pogodila, tako da nas očekuje težak posao", naglasio je Gordić.

Jaramaz je na poslednjem treningu pred meč trenirao, ali bez lopte, dok je Mozli bodrio saigrače koji će morati protiv francuskog tima bez njihove pomoći.

Crno-beli jesu favoriti, ali moraju da budu oprezni. Burž je dobro skockan tim koji se nije menjao mnogo u odnosu na prošlu sezonu tako da im je hemija na visokom nivou. Jedan od glavnih zadataka Partizanove odbrane biće da zaustave Anđušićev šut.

Sudije na ovom meču biće Elijas Koromilas, Mikola Ambrosov i Sinan Isguder.


EVROKUP - 5. KOLO

GRUPA A

Sreda

17.00: (1,30) Uniks (16,0) Huventud (3,90)

20.30: (1,25) Partizan (17,0) Burž (4,40)

20.30: (1,30) Venecija (16,0) Bahčešehir (3,90)

GRUPA B

Sreda

19.00: (3,90) Mornar (16,0) Budućnost (1,30)

19.15: (3,50) Ulm (16,0) Unikaha (1,35)

20.45: (1,35) Breša (16,0) Bulonj (3,50)

GRUPA C

Utorak

Andora - Lijetkabelis 76:66

/Perez 16 - Vinjales 23/

Antverpen - Virtus 76:95

/Faje 16 - Adams 24/

Sreda

18.00: (1,55) Monako (14,5) Lokomotiva (2,70)

GRUPA D

Odloženo

Nanter – Bursa

Cedevita Olimpija – Promiteas

Gran Kanarija – Trento



tagovi

Vlado ŠćepanovićKK PartizanBurž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara