Dalas Mur (MN Press)
Dalas Mur (MN Press)

Partizan ostao bez kiseonika u Andori - prvi poraz u sezoni posle neizvesne završnice

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.11.21. | 21:47

Avramović nije pogodio trojku za pobedu sa više od polovine terena

Prvi poraz Partizana u sezoni. Moralo je i to da se dogodi u jednom momentu, a došlo je na velikoj nadmorskoj visini Andore u kojoj se Parni valjak nije snašao. Ostao je bez kiseonika, odigrao najslabiju utakmicu u sezoni i tako porazom najavio večiti derbi protiv Crvene zvezde koji je na programu u nedelju - 61:60.

Andora je startom poslednje deonice vodila sa devet poena prednosti i delovalo je da će crno-beli teško to dostići, ali je na oko pet minuta pre kraja Obradovićev tim stigao na zaostatak od samo dva poena, a onda i trojkom Pantera uspeo da preokrene. U poslednji minut ušlo se s prednošću od tri poena posle trojke Hene, a Trifunović nije uspeo da uzvrati.

Izabrane vesti

Na tri poena zaostatka crno-beli su imali napad, a Panter je fauliran. Pogodio je oba. Zatim je Jelinek promašio oba penala, a Avramović sa velike distance, više od polovine terena, promašio trojku za pobedu u poslednjim sekundama.

Panter je meč završio sa 13 poena, Zek Ledej sa 12 i oni su bili jedini dvocifreni. Kod Andore je najefikasniji bio Viktor Arteaga sa 15, Kodi Miler Mekintajer je dodao 11, a Jelinek i Pauli po 10 poena.

Partizan je gađao 15,4% za tri poena i upisao je ukupno samo šest asistencija. Premalo...

Partizan je u Andori pre svega otvorio dobro meč igrom u odbrani, ali u napadu se nije najbolje snalazio. Jam Madar je crno-bele držao u igri na startu, a kontratežu mu je pravio bivši košarkaš crno-belih Kodi Miler Mekintajer.

Mučili su se crno-beli protiv čvrste odbrane Andore, a domaćin je sa par ukradenih lopti trčao sam ka košu i dolazio do lakih poena, posle čega je Željko Obradović morao da traži tajm-aut kako bi trgnuo svoje igrače koji se nisu najbolje snalazili na preko 1000 metara nadmorske visine.

Trojka Ledeja kao da je razmrdala njegove saigrače, pa su Avramović i Mur nastavili dobru seriju koja je porasla na 14:0, pa je Parni valjak preuzeo glavnu reč, posebno kada se Smailagić razigrao. Crno-beli su posle 20 minuta igre mogli da budu najzadovoljniji sa činjenicom da je primio samo 24 poena.

Ali, ponovo je Partizan dozvolio sebi oscilacije, slično početku prvog poluvremena ostao je bez goriva, što je Andora iskoristila i prešla u prednost posle dobre igre Paulija i Jelineka. Sa strašnim zakucavanjem Dijanjea i Mekintajera, te novim lošim akcijama Partizana, crno-beli su upali u ozbiljan problem.

Jurili su osam poena zaostatka u poslednjoj četvrtini. Za tri cele četvrtine Partizan je ubacio samo dve trojke (18 pokušaja) i zabeležio blede četiri asistencije.

Tako se teško dobija evropski meč u gostima...


EVROKUP: Andora - Partizan 61:60 (16:12, 8:20, 24:8, 13:20)

Dvorana: Dvorana sportova Andora

Sudije: Lotermozer, Perandi, Caruča

ANDORA: Miler Mekintajer 11, Pauli 10, Lovet, Hana 2, Nua 2, Nakić, Dijanj 4, Kraford 7, Kolom, Jelinek 10, Morgan, Arteaga 15

PARTIZAN: Kuruc 2, Panter 13, Ledej 12, Zagorac, Avramović 8, Koprivica 2, Dangubić 2, Smailagić 7, Mur 6, Glas, Trifunović 2, Madar 6





tagovi

Dalas MurŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara