Avramović i Obradović, Foto: Starsport
Avramović i Obradović, Foto: Starsport

Partizan spreman za Hamburg: Na Nemce njihovim oružjem

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.01.22. | 17:22

Crno-beli ističu da su spremni na brz duel sa dosta poena

Partizan će sutra od 20.45 časova ugostiti Hamburg u okviru 10. kola Evrokupa. Duel sa nemačkim predstavnikom crno-beli dočekuju sa najvišim ambicijama, a stil igre gostiju nagoveštava atraktivan i uzbudljiv duel što je najavio i strateg Beograđana Željko Obradović.

Izabrane vesti

"Iskoristili smo nešto kasniji let iz Crne Gore da treniramo u Podgorici, a danas smo odradili prvi trening u Beogradu. Hamburg igra na manje-više isti način na koji su počeli sezonu, sa veoma velikim brojem poseda, agresivnom odbranom i pokušavaju da iznenade rivala u svakom trenutku. Ukoliko si koncentrisan možeš da lako daš koš, ali ukoliko nisi osvoje loptu i oni stignu do lakih poena. Imaju veliki broj šuteva za tri poena, po 40 u proseku na poslednje tri utakmice s tim što ima jedan igrač koji je sposoban i šutirao je 19 puta na prvenstvenoj utakmici te je samo pitanje koliko će trojki da ubaci. Zaleću se na skok u napadu i jure prvu opciju da šutnu ponovo za tri. Trude se da imaju veći broj poseda od rivala, a jedino što su promenili u odnosu na prvu utakmicu je da igraju drugačije u odbrani, odnosno pik-end-rol situacijama. Poštovali smno ih u prvoj utakmici i nema razloga da ne bude tako i ovog puta. Utakmica nam je važna jer želimo da imamo što bolju poziciju u plej-ofu", rekao je strateg Partizana.

U prvoj utakmici Partizan je trijumfovao, a ekipe su u zbiru postigle 203 poena.

"Rival igra na taj način i ekipa su koja postiže ali i prima veliki broj poena. Znajući to pokušaćemo da uhvatimo takav ritam, nema razloga da igramo sporije. Promenili smo od nove godine način igre, dobri smo u tranziciji i nastavićemo da igramo tako. Volimop da igramo pred što više navijača, svaka utakmica nam je važna igramo u ritmu na svaka dva dana i neophodna nam je pomoć naše publike", kazao je Obradović.

U tim se posle virusa korona vratio Aleksa Avramović, talentovani košarkaš crno-belih koji optimistično gleda ka novom izazovu.

"Hamburg je tim predvođen sjajnim individualcima, pre svaga Homslijem, Mekalumom i Braunom. Imaju sjajnu spoljnu liniju, šutiraju mnogo trojki, najviše u ligi i potrebno je da nastupimo sa većom dozom agresivnosti. Hamburg je loše počeo sezonu, vezao nekoliko poraza, ali smo znali da nije ekipa koja će se boriti za osmo mesto već da će ići gore. Dobili su Lokomotivu, Turk Telekom, ali mi znamo šta su naši prioriteti. Igramo u Pioniru, pred našim navijačima i za prvo mesto u grupi. Znamo šta nam znači pobeda i u sutrašnji duel ćemo ući sa mnogo većom voljom i željom u odnosu na rivala i nadam se da ćemo na osnovu toga i stići do pobede".

Partizan nove izazove dočekuje sa znatno više raspoloživih snaga nego što je to bio slučaj prethodnih nedelja. U konkurenciji je ponovo i Dangubić, dok Zagorca očekuju dodatni pregledi pre povratka u pun trenažni proces. Jedini igrač još pozitivan je Miletić.

"Izuzev utakmice protiv Andore ostvarili smo odlične rezultate. Lokomotiva je sjajan tim, imaju vrhunske igrače, ali Andoru smo mogli da pobedimo. Igrali smo loše u napadu, bezidejno. Sve ostale duele u Evrokupu i ABA ligi smo odradili dobro. Desi se neki kiks, ali generalno idemo u dobrom smeru. Bio je manji broj igrača na treninzima, ali se videla reakcija protiv Trenta i Splita gde smo odigrali sjajno, možda i dve najbolje utakmice u sezoni. Sada kako nas je sve više i kako je intenzitet treninga veći bolje osećamo igru", rekao je Aleksa Avramović.


tagovi

KK PartizanAleksa AvramovićŽeljko ObradovićKK Hamburg

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara