Kevin Panter i Željko Obradović (©MN Press)
Kevin Panter i Željko Obradović (©MN Press)

Partizan u Istanbulu ponovo kompletan: Traže se minuti za Kevina Pantera

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.09.21. | 10:04

Željko Obradović će na jakom turniru moći će da računa praktično na ceo tim

Posle završenih obaveza na turniru u Opatiji Partizan je dodao gas kako bi što spremniji dočekao početak sezone i gostovanje Zadru 27. septembra kojim se zatvara prvo kolo Jadranske lige. Da bi se stiglo do forme na kojoj najtrofejniji evropski stručnjak svih vremena insistira, Parni valjak je otputovao u Istanbul, na mesto najvećeg klupskog uspeha kako bi odigrao dve jake provere pre završnice u kojoj slede turnir u Atini i meč protiv Anadolu Efesa na oproštaju kapitena Novice Veličkovića.

16.00: (2,15) Partizan (14,5) Monako (1,80)

Izabrane vesti

Pre svega toga Partizan od 16 časova očekuje duel protiv aktuelnog osvajača Evrokupa - Monaka. Na jednoj strani Zvezdan Mitrović, Leo Vesterman i Danilo Anđušić, koji je pre samo dva dana govorio o svojoj nepresušnoj ljubavi prema Partizanu, na drugoj Partizan u (konačno) punom sastavu. Naime, put Istanbula krenuli su svi igrači na koje Željko Obradović računa za predstojeću sezonu, uključujući i najbolji igrač Kevin Panter koji je propustio mečeve u Opatiji zbog povrede ramena. Prošlosezonski košarkaš milanske Olimpije trenirao je poslednjih dana sa ekipom, što daje dozu optimizma da će protiv Monaka, a onda Fenerbahčea ili Uniksa zavisno od rezultata u nedelju, dobiti svoju porciju minuta.

Uz Pantera put Istanbula krenuli su kapiten Rade Zagorac, zatim Nemanja Dangubić, Uroš Trifunović, Aleksa Avramović, Zek Ledej, Dalas Mur, Rodion Kuruc, Aleksa Stepanović, Dušan Miletić, Balša Koprivica, Jam Madar, Alen Smailagić, Đorđije Jovanović i Gregor Glas koji i dalje radi sa ekipom. Očekuje se da u ekipi budu svi, a uz Pantera se traže još Rodion Kuruc i Zek Ledej.

Partizan je u petak popodne odradio trening, kako bi igrači osetili parket, koševe, ali i namestili nišanske sprave za meč protiv rivala koji će u takmičarskoj 2021/22 igrati rang više na evropskoj košarkaškoj lestvici. Monako je tokom poslednjih dana odigrao četiri jake kontrolne utakmice, od toga dve protiv rivala u Evroligi Efesa i Olimpijakosa i obe izgubio. Ekipa se značajno pojačala za učešće u elitnom takmičenju sa Donatasom Motiejunasom, Alfom Dijaloom, Dontom Holom i Džerijem Butsijelom.

19.00: (1,30) Fenerbahče (16,0) Uniks (3,90)

Letonski reprezentativac i pojačanje iz NBA lige Rodion Kuruc ima velika očekivanja od turnira u Istanbulu.

"Ovo je najviši nivo, igraćemo protiv dobrih timova, biće to veliki izazov za nas. Radujemo se tome. Monako je odličan tim. Kao pšto su sjajni timovi i Fenerbahče i Uniks, ko god da nam bude sledeći rival. Biće vrlo uzbudljiv turnir za nas. Možemo da igramo s Monakom. Iako su osvajači Evrokupa, mislim da smo mi bolji. Mladi smo , ali bolji i očekujem najbolje od nas. VEoma sam uzbuđen i radujem se toj utakmici", rekao je Kuruc za Sportski žurnal.

Posle Istanbula Partizan će prvo da priredi oproštajnu utakmicu dugogodišnjem kapitenu i klupskoj legendi Novici Veličkoviću protiv Efesa 16. septembra, a potom slede kontrole u Atini protiv Panatinaikosa 18. septembra i duel sa Efesom ili Ulmom dan kasnije. Makabi Tel Aviv je od tog turnira odustao pre dva dana.

PRIPREMNI TURNIR U ISTANBULU

Subota:

16.00: (2,15) Partizan (14,5) Monako (1,80)

19.00: (1,30) Fenerbahče (16,0) Uniks (3,90)

Nedelja:

16.00: Utakmica za treće mesto

19.00: Finale


tagovi

KK PartizanKevin PanterŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara