Košarkaši Partizana (©MN Press)
Košarkaši Partizana (©MN Press)

Partizanu trogodišnja licenca u Evrokupu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.04.21. | 14:26

Tako javlja Eurohoops

Košarkaški klub Partizan dobiće trogodišnju licencu za sigurno učešće u Evrokupu, objavio je specijalizovani košarkaški portal Eurohoops!

Ova vest dolazi samo nekoliko sati posle inicijalne priče lista Korijere di Bolonja da će Virtus među prvima sigurno dobiti višegodišnju propusnicu za drugo po kvalitetu evropsko takmičenje. Ova vest dolazi kao melem na ranu Paritzana jer prolazi kroz jednu od najtežih sezona u novijoj klupskoj istoriji.

Izabrane vesti

Crno-beli na kolo pre kraja ligaškog dela Jadranske lige imaju skor 12-13, a odavno su izgubili šanse da se bore za plej-of i samim tim plasman u evropska klupska takmičenja. S ovim se situacija potpuno okreće u Partizanovu korist, jer dobijanje višegodišnje licence znači da rezultat Parnog valjka iz ove sezone neće imati praktično nikakav negativan uticaj, jer će i naredne sezone igrati u Evropi.

Eurohoops u svom tekstu navodi da će pored Virtusa i Partizana licencu dobiti još i grčki Promiteas, te Unikaha iz Malage. Oni su, naime, bili učesnici jučerašnjeg sastanka 13 klubova na kojem je odobrena revolucionarna promena formata Evrokupa, uvođenja sistema sa 20 klubova podeljenih u dve grupe. Upravo zbog toga oni će sigurno dobiti licencu.

Na sastanku su bili prisutni takođe i ljudi iz Cedevite Olimpije i Budućnosti, ne i iz Mornara, što implicira da će i oni dobiti licencu, s tim što njima i dalje ostaje kao otvorena mogućnost da odu u Evroligu u slučaju da postanu šampioni Jadranske lige.

Višegodišnja licenca dolazi kao veliki zamajac za upravu crno-belih i novog sportskog direktora Zorana Savića da sprovedu u delo veliku rekonstrukciju ekipe tokom leta s ciljem da se napadne plasman u Evroligu već od jeseni. Doduše, Partizan još traži novog trenera od kojeg bi sve krenulo, ali sada postoji i dobra polazna tačka da se traži veliko trenersko ime.

Nedelja, 17.00: (2,10) Cedevita Olimpija (14,0) Crvena zvezda (1,80)


tagovi

EvrokupKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara