Vlasnik Masimo Zaneti (desno) i generalni direktor Luka Baraldi (©Shutterstock)
Vlasnik Masimo Zaneti (desno) i generalni direktor Luka Baraldi (©Shutterstock)

Prst u oko bogatom vlasniku: Virtusu trogodišnja licenca Evrokupa

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.04.21. | 11:13

Umesto Evrolige, nekadašnji prvak Evrope igraće u drugom po kvalitetu kontinentalnom takmičenju

Eliminacija od Uniksa iz Kazanja u majstorici polufinala Evrokupa srušila je poput kule od karata sve ambicije bolonjskog Virtusa da se vrati u Evroligu u ekspresnom roku. Pre godinu dana se na tom putu isprečila pandemija virusa korona, sada je Uniks Dimitrisa Priftisa dao konačnu presudu, zbog čega će se unutar kluba pokrenuti lančana reakcija.

Lokalni mediji na Čizmi već pišu da će se klub zahvaliti Aleksandru Đorđeviću i Stefanu Markoviću u sklopu velikih promena u timu, ali će rokade ponovo biti izvršene radi novog učešća u Evrokupu. Naime, prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu nedavno je jasno istakao da neće biti specijalnih pozivnica za klubove iz Italije, doduše bilo je to pre nego što je Virtus eliminisan od Uniksa, a posle inicijalne vesti da će Evrokup tokom leta doživeti veliku transformaciju sa 16 višegodišnjih licenci i formatom od 20 klubova podeljenih u dve grupe, Virtus može da računa na višegodišnji ugovor u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.

Izabrane vesti

To piše lokalni list Korijere di Bolonja, koji ističe da će Virtus biti prvi u redu za sticanje trogodišnje licence s obzirom na nedavni rasplet u polufinalu Evrokupa, gde je ekipa imala čistu situaciju da obezbedi direktan plasman u Evroligu... Isti izvor navodi da predstavnici Virtusa, kao i Uniksa, nisu bili prisutni na nedavnom sastanku 13 klubova koji su dali zeleno svetlo za promenu formata Evrokupa i njegovo zatvaranje poput Evrolige.

20.15: (1,45) Olimpija Milano (15,0) Virtus Bolonja (3,05)

Licenca će biti aktivna zaključno sa sezonom 2023/24, a Virtus će u tom slučaju nastup u Evroligi moći da obezbedi samo ako osvoji Evrokup ili bude finalista tog takmičenja. Sama činjenica da Virtus i pored svih ulaganja neće biti deo evroligaškog društva predstavljena je kao veliki udarac za bogatog vlasnika Masima Zanetija, inače gazde poznate fabrike za proizvodnju kafe Segafredo.

Podsetimo, Virtus je 2019. godine osvojio FIBA Ligu šampiona i uprkos tome je uzeo pozivnicu Evrolige da takmičarsku 2019/20 nastupa u Evrokupu. Od tada je prvi cilj kluba bio da se po svaku cenu dokopa evropske košarkaške elite.



tagovi

Virtus BolonjaEvrokup

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara