Akile Polonara u Feneru (©Fenerbahce BC)
Akile Polonara u Feneru (©Fenerbahce BC)

Peti potpis u Feneru, čekaju se još najmanje dva: Novo ime je Akile Polonara

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 12:45

Italijanski reprezentativac stavio paraf na ugovor od dve godine, uz jednu dodatnu kao opciju

Fenerbahče je dobio peto novo ime u kratkom vremenskom periodu, novi igrač je – Akile Polonara.

Italijanski reprezentativac stavio je potpis na ugovor u trajanju od dve godine, uz još jednu sezonu kao opciju automatske obnove. Posle kvalitetnih izdanja u Baskoniji Polonara je izabrao da karijeru nastavi u Istanbulu pod komandom Igora Kokoškova. Ujedno je krenuo stopama dosadašnjeg saigrača u Vitoriji Pjerijom Henrijem koji je pre samo nekoliko dana stigao na istu adresu.

Izabrane vesti

Četvrtak, 16.30: (1,20) Italija (19,0) Portoriko (5,00)

Krilni centar Azura stigao je kao peto pojačanje za novu sezonu, pošto su pre njega i Henrija potpisali Devin Buker, Ismet Akpinar i Marijal Šajok. Fenerbahče je takođe produžio ugovore s Nandom de Koloom i Dajšonom Pjerom koji su u protekloj sezoni bili među najboljim igračima u sastavu.

Prema izveštajima specijalizovanih košarkaških sajtova, ovde nije kraj potpisima u Istanbulu, pošto se očekuje da u narednom preriodu dođu još dva pojačanja. Ne navodi se, doduše, na kojim pozicijama.

Polonara je sezonu za nama završio sa 12,2 poena, 6,6 skokova, 1,9 asistencija i 1,2 ukradene lopte u Evroligi, dok je u ACB ligi imao 11,3 poena, 5,4 uhvaćene i 1,9 podeljenih lopti. U Baskoniju je stigao 2019. posle igara u Italiji, a bio je među najzaslužnijima za osvajanje španskog prvenstva prošle godine u “balonu“ dvorane Fonteta. Iza sebe ima srebrnu medalju sa kontinentalnog prvenstva za igrače do 20 godina, a podigao je i pehar FIBA Evropa kupa 2019. godine.



tagovi

Akile PolonaraKK FenerbahčeFenerbahče BekoEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara