Brendon Dejvis (Foto: Shutterstock)
Brendon Dejvis (Foto: Shutterstock)

Početnička greška sprečila senzaciju, Barsa i strašni Dejvis posle 45 minuta borbe srušili Monako

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.10.21. | 21:27

Žalgiris doživeo i četvrti poraz, ali i poniženje u Pireju

Monako se ne šali. Oformio je Zvezdan Mitrović sjajnu ekipu i večeras stao uz rame jednom od glavnih favorita za osvajanje Evrolige - Barseloni. Posle 45 minuta sjajne borbe i košarkaškog spektakla, četa Šarunasa Jasikevičijusa je ipak u poslednjim sekundama stigla do nove pobede - 85:81. Katalonci još ne znaju za poraz, dok su Kneževi na 2-2, s tim što su dobili jedan meč u produžetku, a večeras ga izgubili.

Bio je Monako na pragu velikog trijumfa, imao napad za preokret u poslednjem minutu produžetka, ali je Alfa Dijalo napravio užasnu grešku. Prodao je fintu šuta čuvaru i krenuo u prodor, ali na trenutak doživeo pomračenje. Napravio je očigledne korake i tako propustio veliku šansu da na 54 sekunde do kraja donese prednost svojoj ekipi. Higins je potom sa linije penala odlepio Katalonce i obezbedio im pobedu.

Izabrane vesti

Vodila se strašna borba tokom čitavog susreta. Monako je uglavnom bio u prednosti, ali Barsa je u finišu treće deonice uzela stvari u svoje ruke i stigla do preokreta. Bilo je to kratkog daha. Posle pet poena prednosti početkom odlučujućeg kvartala, u nastavku deonice je konstantno gledala u leđa rivalu. Monako je vodio, ali nije uspevao da stekne više od četiri poena prednosti. Briljirao je Brendon Dejvis u odlučujućim trenucima četvrtog kvartala, da bi na dve sekunde do kraja, posle ofanzivnog skoka, obezbedio gostima produžetak.

Sjajno je odigrao Monako i u gotovo svim segemntima parirao španskom šampionu, imao i kontrolu na skoku (41:34). Jedino nije uspeo da izađe na kraj sa fenomenalnim Dejvisom. Amerikanac je susret okončao sa 27 poena, 10 skokova i četiri asistencije - sve to za indeks 38. Ispratili su ga Nik Kalates, koji je upisao sjajan dabl-dabl - 12 poena i 11 skokova. Tom učinku je dodao i pet asistencija. Nikola Mirotić je ubacio 14 poena, Niko Laprovitola dva manje.

Kod Monaka su se istakli Majk Džejms sa 16 poena, ali i iskusni Vil Tomas, koji je susret okončao s 15 poena i devvet skokova (indeks 28). Dvocifren još Leo Vesterman sa 10 poena, dok je Danilo Anđušić na terenu proveo nešto više od dva minuta i za to vreme ostao bez učinka.

Nastavio je Žalgiris da se muči, ali čini se da nijednom ove sezone nije bio tako nemoćan. Iako je dobio prvu deonicu i sveo Olimpijakos na samo 12 poena za 10 minuta. U nastavku je sve stalo u ekipi Jurija Zdovca, domaćin je vratio stvari na svoje mesto i ostvario treću pobedu u Evroligi - 83:68.

Imaće pune ruke posla Zdovc, mada nije ni bilo realno da se sastav iz Kaunasa "vadi" u Pireju. "Olimpijakos se vratio", kako je nedavno izjavio Šarunas Jasikevičijus i čini se da je spreman da ponovo bude strah i trepet u Evroligi. Tako je posle slabe uvodne deonice, u naredne dve dozvolio rivalu 26 poena, a postigao 51. Sve je bilo prilično jasno posle 30 minuta, pa su crveno-beli u poslednjih deset samo rutinski priveli posao kraju

Kostas Slukas je sa 17 poena bio najefikasniji u domaćem sastavu, četiri manje dodao je Janulis Larencakis. Dvocifren i Saša Vezenkov sa 12 poena, kao i Kostas Papanikolau sa 10. Goste može da raduje dobra partija Emanuela Mudieja, koji je susret okončao sa 19 poena. Ispratili su ga Arturas Milaknis sa 14 i Džoš Nibo sa 12 poena.

EVROLIGA - 4. KOLO

Četvrtak

Zenit - Bajern 79:71

/Miki 18 - Hilijard 24/

Fenerbahče - Uniks 80:41

/Šajok 17 - Kenen 10/

Alba - Baskonija 76:80

/Sikma 19 - Fontekjo 17/

Asvel - Makabi Tel Aviv 85:93

/Okono 23 - Naneli 25/

Petak

CSKA - Crvena zvezda 78:76

/Klajburn 18 - Volters 16/

Monako - Barselona 81:85 (75:75)

/Džejms 16 - Dejvis 27/

Olimpijakos - Žalgiris 83:68

/Slukas 17 - Mudiej 19/

Milano - Efes U TOKU

Real Madrid - Panatinaikos U TOKU



tagovi

EvroligaBarselonaKK MonakoKK BarselonaMonakoBrendon DejvisZvezdan MitrovićMajk DžejmsNik KalatesNikola MirotićDanilo Anđušić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara