Činanu Onuaku (©ABA/Buducnost VOLI)
Činanu Onuaku (©ABA/Buducnost VOLI)

Poraz može skupo da košta

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 13:19

Isto važi za Zadar i Budućnost

U odloženoj utakmici 7. kola ABA lige, Zadar će u Sportskoj dvorani Krešimir Ćosić najzad da ugosti Budućnost. Biće to susret od izuzetne važnosti za obe ekipe, jer i jedni i drugi imaju za šta da se bore (16.00).

Zadar ima šest trijumfa do sada, isto koliko Krka i Split, jedan više od Borca koji je na 13. mestu, s tim da Zadrani imaju najmanje jednu utakmicu manje od pomenutih rivala u donjem domu. S druge strane, Budućnost je i dalje usred trke za plej-of sa skorom 15-3 i jasno je da trenutno ne može sebi da priušti poraz, jer bi on mogao da ga skupo košta.

Izabrane vesti

16.00: (4,40) Zadar (17,0) Budućnost (1,25)

Forma jasno ukazuje da je podgorički sastav favorit. Nedavno su plavo-beli slavili na pet vezanih utakmica zaredom u ABA ligi, dok se na drugoj strani Zadar nalazi u nizu od tri susreta bez slavlja. Takođe, Budućnost je ubedljivo savladala Dalmatince u nedavnom međusobnom okršaju u Morači (98:75). Bila je to prava šuterska klinika ekipe Dejana Milojevića, sa čak 16 pogođenih trojki iz 32 pokušaja, pa ekipa Veljka Mršića nije imala šanse.

Međutim, u predstojećem duelu u Hrvatskoj glavni fokus će možda da bude na borbi u reketu, gde će se Činanu Onuaku i Vili Rid boriti jedan protiv drugog. U prethodnoj rundi, FMP je uspeo da zaustavi Onuakua i to je rezultiralo pobedom tima iz Železnika. Oba centra su trenutno najbolji skakači u timovima, Onuaku u proseku od 7,5 uhvaćenih lopti po utakmici, a Rid 5,5.

Zadrova petica je takođe dominantna kada je u pitanju poentiranje, jer beleži u proseku 14,2 poena po meču, dok je doprinos Rida daleko slabiji sa prosečnih 7,9 poena po utakmici.

"Nova utakmica protiv Budućnosti u kratkom vremenskom razmaku. Ekipa koja je trenutno u najboljoj formi, to su pokazali plasmanom u top 8 u Evrokupu. Trener Milojević radi sjajan posao od kad je došao na klupu Budućnosti. Oni su izuzetno agresivni u odbrani, a mi ćemo morati odgovoriti na njihovu agresivnost, čvrstinu i energiju. Moraćemo da kontrolišemo njihovu pik en rol igru s Kobsom i njihovim visokim igračima i moramo da zaustavimo šut za tri poena koji je u prvoj utakmici bio stvarno izvanredan. Bićemo bez Džordana, Džastisa i Kraljevića, ali igramo kod kuće" rekao je pomoćni trener Zadra Ivan Perinčić.

Sa druge strane, kormilar Budućnosti ne dozvoljava opuštanje.

"Dobili smo prvi meč prilično lako, ali u ovaj moramo da uđemo sa drugim pristupom. Ne smemo da pomislimo da će biti lako. Oni su opasni na svom terenu, znaju da iznenade favorite kao što smo mi. Međutim, verujem u ekipu i očekujem pobedu", istakao je Dejan Milojević.

ABA - ZAOSTALI MEČ 7. KOLA

Utorak

16.00: (4,40) Zadar (17,0) Budućnost (1,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ABAABA ligaKK ZadarKK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara