Aleksa Radanov (©Starsport)
Aleksa Radanov (©Starsport)

Posle tuša i večere Zvezda u Čajetini traži prolaz u polufinale: Nova šansa za igrače iz drugog plana

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.06.21. | 08:49

Crveno-beli na korak od plasmana u polufinale Superlige Srbije

U petak su košarkaši Crvene zvezde osvojili ABA ligu. Već u ponedeljak odigrali su prvi meč u okviru Superlige i savladali ekipu Zlatibora u dvorani Aleksandar Nikolić (74:56). Imali su vremena da se istuširaju i večeraju, pre nego što su se zaputili ka Čajetini, gde ih samo 24 časa posle prvog, očekuje i drugi duel sa trećeplasiranim timom Košarkaške lige Srbije (18.00).

Bez Džordana Lojda i Korija Voldena, puleni Dejana Radonjića su lako izašli na kraj sa Zlatiborom i opavdali ulogu favorita. Očekivano su veću minutažu dobili igrači koji su u finišu regionalnog šampionata bili u drugom planu, a šansu koja im se ukazala vrlo dobro su iskoristili Aleksa Radanov i njegov imenjak Uskoković. Radanov je bio najbolji strelac ekipe sa 12 poena, dok je mladi plejmejker bio igrač sa najviše asistencija u pobedničkom sastavu (šest), a pritom je ubacio i osam poena.

Izabrane vesti

Na teren se posle jednomesečne pauze vratio i Marko Jagodić Kuridža, iskusni centar je brojao do pet. Dovoljno dobri da se savlada protivnik bili su i Ognjen Dobrić (10p), Dejan Davidovac (8p, 8sk) i MVP finala plej-ofa Jadranske lige Lendri Noko (8p, 6sk), dok je Duop Rit dodao sedam poena. I u drugom susretu treba očekivati da igrači poput Radanova, Alekse Uskokovića i Rita dobiju značajnu minutažu, kako bi udarne igle Crvene zvezde odmorne dočekale polufinale i duel sa čačanskim Borcem. Pritom će imati i priliku da se pokažu u što boljem svetlu i dokažu Radonjiću da na njih može da računa i naredne sezone.

Jasno je da su crveno-beli apsolutni favorit i u revanšu, dokazali su da imaju dovoljno goriva i posle iscrpljujuće finalne serije regionalnog šampionata sa ekipom Budućnosti. Nema sumnje da će uraditi sve kako bi već danas bukirali kartu za polufinale.

Kada je u pitanju ekipa Zlatibora, tim koji je sezonu u KLS okončao na trećem mestu na tabeli iza Mladosti i Vojvodine je dobio drugu i poslednju deonicu i tako dokazao da se neće tek tako predati pred daleko kvalitetnijim rivalom. Nemanja Protić sa 11 i Dušan Kutlešić sa 10 poena su se istakli u poraženoj ekipi, dok je Nikola Pavlović uz pet poena upisao i sedam skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je za Arena sport istakao da će njegova ekipa učiniti sve da pruža što bolje moguće partije.

"Okrenuli smo se plej-ofu. Uradićemo sve što je u našoj moći da pružamo što je bolje moguće partije. Potrebno je da u narednim danima uradimo sve što možemo da igrači budu spremni i da naravno taj motivacioni deo bude toliko dobar da možemo da računamo na dobre partije, što bi donelo i stabilnost u smislu rezultata. Treba konstatovati da nismo u istim pozicijama u smislu perioda koji je bio iza nas. Ekipe koje su bile bez takmičarskog naboja i mi koji smo bili na vrhuncu... Dosta promena u ekipama, dosta i problema, to je karakteristika ove sezone. Mega se pojačala i samim tim pokazala ambiciju u plej-ofu. Nadam se da ćemo svi dati svoje trenutno maksimume".

ČETVRTFINALE SUPERLIGE SRBIJE - PRVE UTAKMICE

27. maj

Mega - Vojvodina 77:66 /1:0 u seriji/

/Petrušev 20 - Gaćeša 18/

FMP - Borac 67:77 /0:1 u seriji/

/Čović 12 - Lopez 16/

Partizan - Mladost Zemun 70:50 /1:0 u seriji/

/Trifunović 16 - Gombo 14/

31. maj

Crvena zvezda - Zlatibor 74:56

/Radanov 12 - Protić 11/

DRUGE UTAKMICE

29. maj

Vojvodina - Mega 87:95

/Beslać 20 - Petrušev 21/

Borac - FMP 92:85 /2:0 u seriji/

/Nerandžić 16 - Pecarski 26/

Mladost - Partizan 84:94 /0:2 u seriji/

/Igbanu 20 - Trifunović 19/

1. jun

(2,41) Zlatibor (19,5) Crvena zvezda (1,50)

*Kvote su podložne promenama


tagovi

Košarkaška SuperligaFK Crvena zvezdaKK Zlatibor ČajetinaAleksa RadanovAleksa UskokovićDuop RitDejan Radonjić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara