Najnovije vesti

Poslednji delić Trinkijerijevog mozaika: Ogustin Rubit u Bajernu

Vreme čitanja: 1 minuta

Foto: twitter.com/FCBBasketball

Američki košarkaš je sa Italijanom sarađivao i u Brose Bambergu

Iskusni centar Ogustin Rubit novo je i ujedno poslednje pojačanje Bajerna pred nastupajuću sezonu. Amerikanac se vratio u Nemačku posle sezone provedene u Žalgirisu, a sa Bavarcima je dogovorio jednogodišnju saradnju.

Posle četiri godine na Saut Alabama koledžu, profesionalnu karijeru je počeo u Tibingenu. Igrao je potom dve godine za Ulm, pre nego što se preselio kod Andree Trinkijerija u Bamberg. Jednu sezonu su sarađivali u Brose, pre nego što se Italijan preselio u Partizan leta 2018. godine. Nemačku je Rubit napustio pred dve godine, kada je pojačao Olimpijakos, dok je minule takmičarske godine nastupao za Žalgiris.

Iza sebe ima 187 nastupa u Bundesligi i 13 poena po utakmici. Igraće svoju četvrtu sezonu u Evroligi, a dosad je beležio 8,2 poena u proseku u elitnom takmičenju.

IZBOR UREDNIKA

Sa Rubitom je roster Bajerna za predstojeću sezonu kompletiran. Ekipa je doživela brojne promene, a 32-godišnji centar je deveto pojačanje, ako ne računa povratam Marvina Ogunzipea sa pozajmice iz Hamburg Tauersa. Stigli su Andreas Obst (Ulm), Ognjen Jaramaz (Partizan), Gevin Šiling (Braunšvajg), Darun Hilijard (CSKA), Džoš Obijezi (Vircburg), Otelo Hanter (Makabi), Kori Volden (Crvena zvezda) i Dešon Tomas (Alvark).

Koliko mogu Bavarci sa ovom ekipom?

PG: Žan Šiško, Ognjen Jaramaz, Kori Volden, Džejson Džordž

SG: Nik Viler Beb, Nihad Đedović, Darun Hilijard, Andreas Obst

SF: Vladimir Lučić, Gevin Šiling, Džoš Obijezi

PF: Saša Grant, Marvin Ogunzipe, Dešon Tomas

C: Leon Radošević, Otelo Hanter, Ogustin Rubit


Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva