Kvinsi Ford (AFP)
Kvinsi Ford (AFP)

Potpisao ugovor, odbio da se vakciniše, pa dobio otkaz

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.08.21. | 13:48

VEF Riga ekspresno raskunula saradnju sa američkim igračem

Američki internacionalac Kvinsi Ford planirao je da u predstojećoj sezoni igra za VEF Rigu. I letonski šampion je imao iste planove, pa su dve strane brzo postigle dogovor i potpisale ugovor. Činilo se da će sve biti kako je planirano, ali i pre nego što je saradnja počela, došlo je do raskida ugovora.

Izabrane vesti

"Ford ne želi da se vakciniše, što onemogućava treniranje sa timom u Letoniji, znatno otežava putovanje, a čak je i igranje na utakmicama dovedeno u pitanje, pa smo se složili da ne nastavimo saradnju, a da je nismo ni započeli. Kako bi bili odgovorni prvo prema sebi i društvu, kao i da bi kroz sezonu prošli što zdravije i bez nepotrebnih pauza, svi igrači i članovi stručno štaba VEF Rige, biće vaksinisani, slično drugim profesionalnim timovima", rekao je predsednik kluba Gatis Jahovič.

Američko krilo će sada morati da pronađe drugi klub, dok je tim iz Rige koji će učestvovati u Ligi šampiona već pronašao zamenu. Angažovao je Rejšona Hemondsa, nekadašnjeg studenta univerziteta Džordžija koji je prošle sezone igrao u Razvojnoj ligi za Fort Vejn.





tagovi

KK Riga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara