Foto: AFP
Foto: AFP

Računajte na Bruklin! Moćni duo Durant-Irving pokazao mišiće i razbio Seltikse (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.12.20. | 01:28

Netsi Stiva Neša posle Golden Stejta očitali lekciju i Bostonu - 123:95

Lomio je Bruklin Boston Seltikse, lomio i na kraju slomio. Posle Golden Stejta, sada je i Boston osetio na svojoj koži moć i snagu Bruklina koje predvode Kevin Durant i Kajri Irving. Durantula je posebno eksplodirao u trećoj četvrtini i serijom pogodaka rešio utakmicu. A onda je Irving pokazao kakav je majstor - 123:95. Mnogima će se tresti šorts kad nalete ove sezone na Bruklin. Posebno kada ova dvojica zmajeva igraju kao što su to uradili protiv Seltiksa.

Oduševljeni su bili ljubitelji NBA lige kojima je Durant toliko nedostajao prošle sezone koju je preskočio posle teške povrede. Ali, deluje da se vratio veoma motivisan i da će doneti košarci ono što joj je nedostajalo dok je bio van parketa.

Izabrane vesti

Svi ističu koliko će samo doprineti samoj ligi i kvalitetu iste. Bruklin će ovoga puta morati svi da shvate više nego ozbiljno. Durantula je tu i igra jako dobru košarku. Dao je 16 poena samo u trećoj četvrtini i podsetio na svoja najbolja izdanja.

Kada se na to sve pridoda sjajni Kajri Irving koji je igrao veoma racionalno i dobro protiv Bostona, rešetao je bez mnogo promašaja, jasno je da Seltiksi nisu imali mnogo šanse. Dao je Irving neke važne trojke i tome pridodao i asistencije kojima je razigravao saigrače.

Brojke govore same za sebe: Kajri Irving je dao 37 poena, šutirao je 7/10 za tri poena. Durant je ubacio 29 poena i šutirao je 3/4 za tri. Bruklin zaista na startu ove sezone deluje nezaustavljivo. Videćemo kakav će biti u nastavku sezone. Tačnije, koliko će Durant i Irving moći da "vuku". I da li će pobeći ovoga puta od eventualnih povreda.

Utisak je da će morati neko da im se pridruži kada bude gusto. Na ovom meču je najbolji po poenima posle ovog dvojica još bio Levert sa 10 poena. Džeret Alen je imao 11 skokova, a Deandre Džordan sedam uhvaćenih lopti. Najefikasniji kod Bostona bio je Džejlen Braun sa 27 poena.

Bilo je dosta dobrih poteza sa obe strane, kao što je bila sjajna trojka Tejtuma iz okreta, ali često se dešavalo da igrači oba tima prave greške i vidi se da je potrebno još vremena da se i jedni i drugi uigraju. To je sve donosilo neizvesnost. Ni jedni ni drugi nisu uspevali da se nešto više odlepe ili odmaknu rezultatski.

Durant je eksplodirao u trećoj deonici posle koje je već upisao 25 poena, zaista je ređao trojke i poene iz različitih pozicija, čak i kada bi mu protivnički igrači izlazili na šut i digli ruku. Uz sjajne prodore Irvinga, Bruklin je delovao ko tim koji vodi priču u većem toku meča.

Imali su devet razlike na ulasku u poslednjih 12 minuta. A kada je rezervna petorka krenula da povećava prednost bez Duranta i Irvinga, bilo je jasno da Seltiksima na ovom susretu nema spasa.

NBA

Majami - Nju Orleans 111:98

/Robinson 23p - Vilijamson 32p 14s/

Milvoki - Golden Stejt 138:99

/Midlton 31 - Kari 19/

Boston - Bruklin 95:123

/Braun 27 - Irving 37/

02.00: Los Anđeles Lejkers - Dalas

04.30: Denver - Los Anđeles Klipers

 



tagovi

Stiv NešBruklin NetsKajri IrvingKevin Durant

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara