Dejan Radonjić (©MN Press)
Dejan Radonjić (©MN Press)

Radonjić: Izvinjavam se Partizanu za ponašanje Kalinića; Sjajnu sezonu učinili smo izvanrednom

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.06.22. | 00:13

"Najmanje se priča o košarci, a košarka je bila odlična", kaže trofejni stručnjak

Crvena zvezda osvojila je šestu titulu regionalnog šampiona i izjednačio se sa Partizanom na vrhu liste klubova sa najviše trofeja u Jadranskoj ligi Pod komandom Dejana Radonjića crveno-beli uzeli su petu krunu, a on nije krio zadovoljstvo zbog urađenog posla.

Izabrane vesti

"Prvo čestitke svima na osvojenom trofeju, drugom u sezoni. Serija je bila očekivano teška, sa mnogo specifičnih, različitih okolnosti. Najmanje se priča o košarci, a košarka je bila odlična", počeo je Radonjić i zatim kratko prokomentarisao ono što se dešavalo u večerašnjem meču i dosadašnjoj seriji:

"Utakmica je bila jako dobra, bili smo za nešto malo bolji i došli do još jednog trofeja. Jako sam svestan da će se voditi polemike oko svega što se dešavalo, pogotovo u večerašnjem duelu. Nisam neko ko voli da komentariše previše ovakve stvari, pa ću nastaviti u istom maniru".

Radonjić je zatim poslao poruku večitom rivalu...

"Uputio bih izvinjenje košarkaškom klubu Partizan zbog ponašanja mog igrača Nikole Kalinića. Kao što sam rekao za Uroša Trifunovića ono što sam rekao, tako imam obavezu da to sada uradim zbog ponašanja svog igrača".

Već u petak Crvena zvezda startuje u polufinalu Superlige protiv Mege Mozzart.

"Sada nas čekaju nove obaveze, a nije lako u ovakvom trenutku naći reči. Sjajnu sezonu smo večeras učinili izvanrednom. I jako sam srećan i ponosan".

Poput Željka Obradovića i Zvezdin šef struke se nada određenim promenama u regionalnoj košarci...

"Iskreno se nadam da će se nešto uraditi da stvari budu drugačije. Imali smo prilike u gotovo svim utakmicama da vidimo slične stvari, neko će da pravi komparaciju ko je prvi počeo i ko je više napravio..."

Ipak, nije hteo o tome šta konkretno treba menjati?

"Jeste vi prvi put na ovakvom događaju", pitao je Radonjić novinara, a kada je dobio odričan odgovor uzvratio je:

"Nisam ni ja, a čak sam i igrao u ovakvoj atmosferi. Zato, tri tačke..."

Šta je presudilo u majstorici?

"Sreća nije sigurno... Teško je analizirati sve što se dešavalo. Utakmica je bila dobra, košarkaški gledano. Šta je presudilo? U toj poslednjoj četvrtini uspeli smo da zadržimo poziciju koja nam je omogućavala da budemo u prednosti, da u završnici na jednu loptu mi budemo bolji. Cele sezone smo se borili da budemo prvi na tabeli, da imamo prednost domaćeg terena. Veliki trud i rad su se vratili. Nimalo nije bilo lako, trebalo je da budeš spreman na sve što se dešavalo, uz sve povrede koje smo imali, situacije, izostanke igrače... Uspeli smo u svim okolnostima da budemo dovoljno jaki sa svih aspekata, na kraju je sve to bilo presudno".

Posle pauze Crvena zvezda delovala je smirenije od večitog rivala?

"Ostali smo brzo bez Kalinića, menjao se koncept naše igre, bilo je nervoze. Posle pauze su igrači fenomenalno reagovali na sve promene. U nastavku smo podigli odbranu, u napadu smo zaigrali nešto drugačije nego pre prekida. Što je najvažnije, bili smo smireni u završnici".


tagovi

Dejan RadonjićKK Crvena zvezdaABA ligaFinale Jadranske lige

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara