Foto: MN Press
Foto: MN Press

Raša

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.12.20. | 10:01

I klimavi vagoni…

Saigrači i navijači ga često iz milošte zovu Raša. Zna da bude prava zver na terenu, znao je da pravi naivne greške, da pokaže priličan manjak discipline, ali je mnogo puta na jastuk od svile stavio lavovsko srce i pružio ga Partizanu. Rašon Tomas jedan je od najboljih, ako ne i najbolji igrač Partizana ove sezone. Nema sigurno njegov koš na 0,6 sekundi pre kraja napada, a četiri do kraja meča protiv Mege, težinu Saletove ili Kecmanove trojke, ali će zajedno, sa recimo onim pogotkom Jaramaza protiv Cedevite, biti zapamćen i drag navijačima Partizana.

Da nije pogodio, da Partizan nije pobedio Megu, mogao bi već sada da se polako oprosti od plej-ofa ABA lige. Ovako, sačuvali su crno-beli nadu da mogu u borbu za trofej. Ima mnogo još da se igra, ali novi poraz od direktnog konkurenta doveo bi crno-bele skoro u bezizlaznu situaciju jer su već izgubili od Crvene zvezde, Budućnosti, Mornara, Igokee…

Izabrane vesti

Ovako, Raša je sačuvao Partizan. Prvo sa blokadom pri rezultatu 77:77, a onda i sa dvojkom za pobedu sa 0,6 sekundi na satu. Partizan je i dalje živ u ABA ligi.

Istini za volju, Toma je pre tog pogođenog šuta imao katastrofalnih 0/9. Ali čak i u ovoj, jednoj od retkih loših utakmica u sezoni, bio je presudan element. Talija je ovog tima.

Daleko više je bilo ukupnih pozitivnih učinaka i u Evrokupu i u ABA ligi.

Jedna je od retkih pozitivnih tački u Partizanu kada su visoke pozicije u pitanju. Daje devet poena u proseku u ABA ligi i ima pored toga sedam skokova. U Evrokupu je još bolji sa 12 poena i šest skokova po utakmici.

Često je bio najbolji igrač na parketu. Briljirao je protiv Venecije (to mu je već prešlo u naviku, isto radio i u dresu Dinamo Sasarija), kao i protiv Bahčešehira je gde je presudio turskom timu u finišu. Dao je 15 poena Huventudu i držao Partizan u igri na tom susretu. Odigrao je fenomenalno i derbi protiv Crvene zvezde kada je ubacio 19 poena i imao šest skokova. Na sve to nadovezao je koš za pobedu protiv Mege.

Ove sve brojke navodimo da bismo ih stavili u perspektivu. One su još veće nego što se čine kada su ovako “mrtvo slovo na papiru”. Jer, Rašon je ubedljivo najbolja, skoro pa jedina prava četvorka u Partizanovom timu.

Njegova potrošnja je enormna.

Foto: MN PressFoto: MN Press

Stefan Janković je po svemu sudeći otpisan, ne igra, dok Novica Veličković daje kolko može i koliko ga, bukvalno i figurativno, kolena i noge nose. Rašon često igra preko 25, pa preko i 30 minuta. Sam drži poziciju četiri na koju je znao da se “popenje” i Rade Zagorac.

Protiv Zvezde Tomas je igrao neverovatnih 37 minuta.

"Bori se Rašon. Veličković je probao, igrao sa jednom nogom, uzima tablete za bolove, hoće da pomogne. Miku nismo imali dugo zbog povrede i bolesti. Tražićemo na poziciji četiri više solucija, jer je Rašon u poslednjim utakmicama preopterećen", rekao je Filipovski posle Bahčešehira i tako najavio da crno-beli imaju potrebu za pojačanjem na "četvorci".

Dok se to ne dogodi, Rašon je prva opcija i mora da “vuče” koliko god može.

U čuvenoj dečijoj pesmici lokomotivu je imitirao Iva, a ove sezone Partizanovu lokomotivu često vozi srčani Raša. Ivin voz je imao sedam vagona, a do kraja sezone crno-belima biće važno da se i Raši pridruži što više saigrača. Ne moraju baš sedmorica, ali svakako barem još četvorica - petorica. Da budu konstantni.

Ti vagoni su do sada bili klimaviji nego što bi trebalo.



tagovi

ABAEvrokupSašo FilipovskiKK PartizanRašon Tomas

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara