Lengston Hol u novom klubu (©Bahcesehir Koleji)
Lengston Hol u novom klubu (©Bahcesehir Koleji)

Razišli se Crvena zvezda i Lengston Hol

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 18:22

Plejmejker nastavlja karijeru u Turskoj

Crvena zvezda i Lengston Hol okončali su saradnju i američki plejmejker karijeru nastavlja u Bahčešehiru.

Kakosu objavili tuski mediji, potpisao je ugovor na godinu dana, uz opciju produžetka na još jednu sezonu. Sa Crvenom zvezdom se razišao godinu dana pre okončanja ugovora. Ovakav rasplet mogao je da se očekuje. Hol je sezonu odigrao ispod očekivanja, sve do početka Superlige kada je na putu osvajanja treće i poslednje titule u godini bio ponajbolji igrač. Tada se u košarkaškoj javnosti povela priča oko njegovog eventualnog ostanka u ulozi drugog plejmejkera, ali je stručni štab izabrao opciju rastanka sa Amerikancem.

Izabrane vesti

Četvrtak, 03.00: (1,60) Milvoki (13,0) Finiks (2,60)

Podsetimo, Hol je u Zvezdu stigao prošlog leta iz Promiteasa, u vreme dok je šef stručnog štaba bio Saša Obradović. Hol je trebalo da bude rezervna opcija glavnom plejmejkeru, ali se na kraju Amerikancu dala uloga prvog organizatora igre. Nedugo pošto se Zvezda rastala s Obradovićem on se javno oglasio i poručio da tada nije bilo adekvatnog igrača za mesto prvog plejmejkera koji bi hijerarhijski bio ispred Hola.

Amerikanac sada kreće u avanturu sa klubom u kojem neće igrati evropska takmičenja. Prošla sezona bila mu je prva u karijeri u Evroligi, pre toga je sa Promiteasom igrao Evrokup. Podsetimo, početkom godine se čak u kuloarima pominjala priča da Zvezda radi na prekidu saradnje sa Holom, što su iz agencije koja ga zastupa demantovali i on je završio sezonu na Malom Kalemegdanu.

Hol je na 21 utakmici u Evroligi beležio 5,2 poena uz 2,8 asistencija i 1,6 skokova, dok je u ABA ligi u 29 mečevea imao 4,9 poena, 3,2 završna dodavanja i 1,3 uhvaćene lopte.

Podsetimo, Crvena zvezda je za novu sezonu dosad angažovala Nikolu Ivanovića, Luku Mitrovića, Stefana Lazarevića i Erona Vajta.



tagovi

Lengston HolKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara