Rebrača nema dilemu: Kokoškov bi trebalo da ostane, zna kako da priđe igračima

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.07.21. | 09:20

„Ako budemo menjali selektora posle nekoliko utakmica, promenićemo ih 25 u ne tako dugom periodu“

Kvalifikacije za Olimpijske igre završile su se neslavno, reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u Tokio što je jasno obeleženo kao neuspeh i od strane javnosti, ali i samih igrača.

Bilo je i kritika na rad selektora Igora Kokoškova, a bivši reprezentativac naše zemlje, Željko Rebrača, ističe da on nije za smenu selektora.

Izabrane vesti

Rebrača govori o kontinuitetu kao o važnoj stvari kada je selektorska pozicija u pitanju.

„Ja tu ne bih pravio promene, mislim da Kokoškov ima veliki treenerski kvalitet. Treba nastaviti dalje sa njim, dati mu šansu da vodi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu naredne godine. Ako budemo menjali selektora posle nekoliko utakmica, promenićemo ih 25 u ne tako dugom periodu. Sa toliko malo vremena za treninge, Kokoškov nije mogao da postavi sistem igre. Mislim da je u takvoj situaciji veći deo odgovornosti na igračima nego na treneru“, rekao je Rebrača za Novosti.

Da li su igrači osetili pritisak igranja pred domaćom publikom?

"Ovde pričamo o Srbiji kojoj je ambicija da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, ili najmanje da igra u finalu. O kakvom onda pritisku u kvalifikacionim utakmicama možemo da govorimo?", rekao je Rebrača.

Želju da Kokoškov ostane selektor izneo je i za dnevne novine Danas. Jasno je da bi bivši košarkaš Partizana, Benetona i Panatinaikosa želi da vidi konstantnost u radu selektora.

Igoru svakako treba pružiti podršku. Nama je neophodan sistem, a ta tako nešto važan je period od najmanje tri ili četiri godine. Nisam za to da se posle jednog neuspeha menjaju stvari, smenjajuju selektori... Kokoškov je neko ko najbolje poznaje ove nove generacije igrača, naročito momaka koji dolaze iz NBA. Zna kako da im priđe. Moramo biti spremni svesni da se mentalni sklop igrača promenio i da nije isti kao 90-ih, samim tim potreban je i drugačiji pristup“, rekao je Rebrača za Danas.

Ističe bivši reprezentativac da igrači treba da kažu šta se dogodilo.

Njima je sigurno najteže. Ujedno, oni su ti koji bi trebalo da se obrate javnosti, kao i Savez, i da detaljnije obrazlože razloge tako loše igre“, istakao je Rebrača za Danas.


tagovi

Željko RebračaIgor Kokoškovkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara