Lebron Džejms, Ražon Rondo i Entoni Dejvis (Foto: AFP)
Lebron Džejms, Ražon Rondo i Entoni Dejvis (Foto: AFP)

Rondo se vraća u Lejkerse po još jedan prsten

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 00:15

Iskusni plejmejker dogovorio prekid saradnje sa Memfisom i ponovo će navući dres Jezeraša

Kako prenose najpouzdaniji NBA insajderi Adrijan Vojnarovski i Šams Čaranija - Ražon Rondo se vraća u Lejkerse. Iskusni plejmejker je nedavno trejdovan iz Los Anđeles Klipersa u Memfis, ali je postigao dogovor sa Grizlisima oko raskida saradnje, kako bi se preselio u Grad Anđela.

15.00: (2,70) Nigerija (14,5) Obala Slonovače (1,55)

Izabrane vesti

Dvostruki NBA šampion će se tako pridružiti veoma iskusnoj ekipi Lejkersa, koja je ovog leta doživela velike promene. Procena je da će sa Rondom Jezeraši kompletirati roster za predstojeću sezonu.

Pre 35-godišnjeg plejmejkera u redove tima iz Stejpls centra stigli su Rasel Vestbruk, Karmelo Entoni, Malik Monk i Kendrik Nan, dok su se u klub vratili Dvajt Hauard, Kent Bejzmor i Trevor Ariza. Trener Frenk Vogel će nesumnjivo imati jednu od najkvalitetnijih ekipa u ligi, ali i ubedljivo najiskusniju.

Što se tiče Ronda, on je u periodu od 2018. do 2020. godine već nosio purpurno zlatni dres, bio je deo generacije koja je osvojila istorijsku 17. titulu, kojom su se Lejkersi izjednačili sa Bostonom na večnoj listi. Odigrao je važnu ulogu u plej-ofu pre godinu dana, pa se u Los Anđelesu nadaju da bi ponovo mogao da doprinese, iako se u međuvremenu nije proslavio u Atlanti i Klipersima.

Pored dva prstena, 35-godišnji plejmejker iza sebe ima i četiri nastupa na Ol staru, jednom je biran u treću petorku lige, dok je dva puta bio deo najbolje defanzivne petorke. Tri puta je bio i najbolji asistent najjače lige sveta. Odigrao je 918 utakmica u regularnom delu sezone (10 poena i 8,1 asistencija u proseku), kao i 134 u doigravanjima (12,5 poena i 8,5 asistencija u proseku).


tagovi

Ražon RondoLos Anđeles LejkersLA Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara