Šanli i Hajns (©Starsport)
Šanli i Hajns (©Starsport)

Šanliju otvoren put ka Fenerbahčeu, Hajns ostaje u Milanu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 15:20

Novi potezi na košarkaškom tržištu

Otkako se završila sezona, lete potpisi na sve strane u evropskoj košarci. Neki veći, neki manji, ali klubovi širom kontinenta užurbano rade na sastavljanju rostera, kao da će ponestati igrača. Barselona će doživeti velike promene, pa je tako rešila da okonča saradnju i sa Sertačom Šanlijem, dok je s druge strane Olimpija Milano odličila da zadrži neumornog Kajla Hajnsa još jednu sezonu.

Šanli se zvanično rastao sa Blaugranom posle dve sezone, tokom kojih je osvojio Kup Kralja prošle i ACB ligu ove godine. Pislao se da ima ponudu da ostane, ali po slabijim uslovima, ali dve strane nisu pronašle zajednički jezik i turski reprezentativac je slobodan igrač.

Izabrane vesti

Najverovatnije neće biti još dugo bez angažmana, pošto je prema navodima Eurohoopsa već neko vreme u pregovorima sa Fenerbahčeom. Navodno je na stolu dvogodišnji ugovor i sve ide u tom smeru da će Šanli karijeru nastaviti u redovima vicešampiona Turske.

Kako stoje stvari, mogao bi da deli teren i svlačionicu sa Kostasom Slukasom koji se rastaje sa Olimpijakosom i najverovatnije karijeru nastavlja u Istanbulu.

Sertač Šanli je tokom karijere branio boje Galatasaraja, Tofaša, Gazijantepa, Genč Telekoma, Ušaka, Trabzona i Bešiktaša pre nego što je 2018. potpisao za Anadolu Efes i u drugoj sezoni postao evropski šampiona. Preselio se narednog leta u Barselonu, a sada će po svemu sudeći zaigrati i za deveti klub u domovini.

Što se tiče Hajnsa, iskusni košarkaš će navršiti četiri godine u Prestonici mode prema novom ugovoru. Osvojio je dve šampionske titlule, dva Kupa Italije i jedan Superkup, a dva puta je bio proglašen i za Defanzivca godine.

Ovaj 36-godišnji centar, visok svega 198 centimetara, već 13 godina je u Evroligi, koju je četiri puta osvojio (po dva puta sa Olimpijakosom i CSKA). Tri puta je bio proglašavan i za najboljeg odbrambenog igrača elitnog takmičenja, uvršten je i u Tim decenije pre tri godine.



tagovi

Sertač SanliKajl HajnsKK BarselonaKK FenerbahčeOlimpija MilanoKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara