Saša Pavlović u društvu Željka Rebrače, Novice Veličkovića i Slavka Vraneša (©Star Sport)
Saša Pavlović u društvu Željka Rebrače, Novice Veličkovića i Slavka Vraneša (©Star Sport)

Saša Pavlović: Navijači, pokažimo klasu! Partizan igra najbolju košarku u Evroligi, uvek neko drugi iskoči

Vreme čitanja: 5min | uto. 02.05.23. | 09:14

“Partizan je navikao na pobede, sada se vidi koliko su važni Željkovo znanje i iskustvo, ništa nije slučajno. Verujem da možemo da odemo do samog kraja“, kaže proslavljeni as za Mozzart Sport

Svanuo je dan (dosad) najveće utakmice Partizan Mozzart Beta u ovoj sezoni (TV Sportklub, 20.30). Pobeda nad madridskim Realom overila bi kartu za Kaunas i Fajnal for, ujedno bi igrači Željka Obradovića napravili nezapamćeni podvig jer bi najtrofejniji klub Evrope ostavili bez mesta u završnici. I to na kakav način!

Zbog onoga što se desilo u četvrtak uveče na madridskom parketu i dalje su emocije pomešane, pa se ne priča samo o košarci, već o atmosferi koja će dočekati košarkaše Reala, kako će crno-beli bez dvojice suspendovanih lidera, te da li će Beogradska arena poslati pravu sliku u košarkaški svet...

Izabrane vesti

Apel navijačima da večeras pokažu tradicionalno gostoprimstvo i ostanu iznad situacije poslali su svi - od Željka Obradovića, igrača, te bivših asova i trenera. Njima se priključio jedan od miljenika publike Saša Pavlović.

“Nadam se da će navijači ostati mirni i pokazati da su stvarno najbolji na svetu, da neće doći do nekih komplikacija i ne znam čega, što bi dodatno ugrozilo našu situaciju. Publika je uvek bila Partizanov šesti igrač, ove godine je to dokazala, nadam se da će tako biti i sada. Iskreno bih želeo da ne dođe ni do kakvih ispada, znam da smo najbolji navijači i da svašta može da se desi u žaru borbe. Samo treba da ostanemo mirni i u slučaju poraza, ne bi to bio smak sveta. Neka bude fenomenalna atmosfera kao i u prošlom meču sa Realom ovde, gde su gosti kući otišli prepuni pozitivnih utisaka, iako su bili poraženi. Da se igra lepa košarka, da Partizan pokaže koliko je veliki, kao i njegovi navijači“, rekao je Pavlović za Mozzart Sport.

Realu su ispunjeni zahtevi za pojačano obezbeđenje, postoji određeni strah, dok deo javnosti ovde smatra da bi moglo da bude provokacija od strane gostiju kako bi se ponovo izvukla neka reakcija...

“Zato i apelujem na navijače da ne reaguju ni na šta. Vodimo sa 2:0, šta god da se događa u trećoj ili četvrtoj četvrtini, bez obzira da li vodili ili gubili, da ne reaguju ni na kakve provokacije koje možda mogu i da se očekuju nekom njihovom reakcijom prema našoj publici. Sad treba da pokažemo koja smo klasa kao navijači, što je bio slučaj i tokom sezone“.

Košarkaški, kakav bi meč Partizan Mozzart Bet mogao da odigra bez Lesora i Pantera?

“Iskreno, veliki gubitak za nas. Za nijansu smo lošije prošli od Reala u celoj situaciji. Pogotovo što se tiče toga u kakvoj smo formi sada i koji je rezultat. S obzirom da vodimo 2:0 i da se očekivalo da će u trećoj utakmici biti sve super, desio se taj košmar za nas i gorki ukus pobede“, s uzdahom će nekadašnji NBA as i dodaje:

“Ekipa igra toliko dobro i toliko je dobro vođena, da možemo da pobedimo i u trećoj utakmici. Košarkaški gledano, Partizan nesumnjivo igra najbolju košarku u poslednja dva meseca u Evroligi, što pokazuju rezultati“.

U njihovom izostanku očekuje se da neko preuzme veću dozu odgovornosti na parketu, ko bi to mogao da bude?

“Poslednjih nekoliko meseci smo svedoci da, kada neko od vodećih igrača ne odigra dobro, neko drugi uvek iskoči i nadomesti se sve. Kvalitetno igra ekipa u odbrani i napadu, verujem da će svi odigrati dobro. Verovatno se očekuje, to je sada već na treneru, da odigra više minuta neko ko je dosad manje igrao. Anđušić, Vukčević, videćemo da li će igrati Koprivica... Svi oni sigurno veruju u sebe, kao i navijači. Verujem da će nadomestiti taj nedostatak“.

Koliko je važno što će, bar prema sadašnjim najavama, Dante Egzum biti u sastavu?

“Jedan od najvažnijih igrača, bez sumnje, ali naglašavam, ekipa je ta koja igra jako dobro zajedno i to je ključ. Najbitnije od svega je da Egzum bude na 100 odsto i da može da igra. Pored svega što je bilo i najava kakve su bile, mnogo je lepa vest da nije ozbiljno povređen i da može da pomogne saigračima. On je jedan od najbitnijih faktora ove sezone. Nijedna ekipa za njega ove godine nije imala rešenje. Moraćemo svi da odigramo za nekoliko procenata bolje da bismo došli do pobede. Ipak pričamo o Realu, ekipi koja je projektovana da osvoji Evroligu i ništa manje od toga“.

Sigurno su ti se slegli utisci posle prve dve utakmice, šta je to što te je najviše oduševilo u igri Partizana?

“Zrelost i mirnoća u trenucima kada je Real stizao rezultat. To je nešto neverovatno i to je Partizan pokazivao više puta ove sezone. Lepo, iskusno, mirno, sa dosta samopouzdanja igramo. To je ono što je donelo rezultate ove godine, to nam je donelo prolaz u Top 8 i nadam se da će tako da se nastavi do kraja“.

Bio si u Partizanu tokom poslednje sezone Evrolige do ove, potom i kada je klub ušao u period lošijih rezultata. Koliko te raduje što sada ponovo vidiš Partizan na ovom nivou?

“Posle toliko godina povratak u Evroligu na specijalnu pozivnicu, doći do Top 8, povesti sa 2:0 protiv Reala koji je verovatno najveći klub tu, Partizan je takođe veliki u košarci i videlo se koliko su takmičenju nedostajali klub i navijači. Nadam se da ćemo pokazati da smo veliki i da možemo da budemo veći od Real Madrida po ponašanju i igrom“.

A, koliko zadovoljava prisustvo faktora kakav je Željko Obradović?

“Euforija je najveća od njegovog dolaska. Tajming je savršen, dobijaju se utakmice. Ima velikog uticaja, euforična je cela Evroliga, ne samo navijači. Videlo se koliko je veliko njegovo ime i šta je sve uradio sa ekipama koje je vodio, počev od Partizana pre 30 godina. Veliki X faktor, vidi se koliko je veliko ime, koliki je Partizan sa njim. Kada se dobijaju utakmice sve je super, Partizan je navikao na pobede, sada se vidi koliko su važni Željkovo znanje i iskustvo, ništa nije slučajno. Verujem da možemo da odemo do samog kraja“.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaTop 8 EvroligeSaša Pavlović

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara