Detalj od kojeg je sve počelo (©Printscreen / Sportklub)
Detalj od kojeg je sve počelo (©Printscreen / Sportklub)

Zašto disciplinski sudija nije kaznio i Serhija Ljulja?

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.05.23. | 16:55

"Posle detaljnih pregleda snimaka koje smo imali na raspolaganju, disciplinski sudija je smatrao da, iako je bilo drugih igrača koji su se našli u fizičkom kontaktu sa protivničkim igračima, isti ne mogu da se kvalifikuju kao fizička agresija ili pokušaj fizičke agresije", rečeno je za Mozzart Sport iz izvora Evrolige

Odluke disciplinskog sudije Evrolige da Geršonu Jabuseleu udeli pet, Kevinu Panteru dve, a Gabrijelu Deku i Matijasu Lesoru po jednu utakmicu suspenzije zbog dešavanja na parketu Vizink Centra u četvrtak uveče ostavile su određenu gorčinu u ustima i osećaj da je Partizan Mozzart Bet lošije prošao u ovom izvlačenju karata.

Ipak, jedno od glavnih pitanja u javnosti ovih dana, između ostalog, jeste za što Serhio Ljulj nije bio kažnjen, kada je od njegovog nesportskog faula nad Kevinom Panterom sve počelo?

Izabrane vesti

"Kako je izneo sudija u svojoj odluci - zato što je Serhio Ljulj počinio nesportski faul koji je sankcionisan već na terenu. Zbog toga Ljuljovo ponašanje ne potpada pod nadležnost Disciplinskog sudije", rečeno je za Mozzart Sport iz izvora Evrolige uz dalje obrazloženje:

"Da Ljulj nije napravio nesportski faul, cela situacija se ne bi ni dogodila, ali gledajući činjenicu da Ljulj nije započeo nikakvu fizičku agresiju tokom tuče, sudijska ekipa nije diskvalifikovala Ljulja, što izuzima disciplinskog sudiju od dalje sankcionisanja Ljulja".

A, šta je sa drugim igračima koji su bili u tuči?

"Disciplinski sudija je izneo zaključak da je, prema Članu 43 kodeksa ponašanja, treba uzeti pretpostavku istinitosti izveštaja glavnog sudije po završetku utakmice, kao i za dodatni izveštaj. Dalje, izveštaj upućuje ka tome da, iako izveštaj sudije može da bude osporen, ljudi iz Partizana i Real Madrida nisu sporili istinitost istog. Izuzetak je jedino slučaj Džanana Musa koji je Real osporio ističući da Musa ne razmenjuje udarce sa igračem B7, već je taj koji prima udarce od istog", obrazlažu za Mozzart Sport iz Evrolige.

Ipak, u javnosti se i dalje spekuliše da su neki igrači ostali nekažnjeni zbog svog ponašanja.

"U svetlu onoga što je rečeno prethodno, posle detaljnih pregleda snimaka koje smo imali na raspolaganju, disciplinski sudija je smatrao da, iako je bilo drugih igrača koji su se našli u fizičkom kontaktu sa protivničkim igračima, isti ne mogu da se kvalifikuju kao fizička agresija ili pokušaj fizičke agresije, zato i nije bilo osnova da se razmatra kršenje pravila iz Člana 27.1(a) kodeksa", zaključak je razgovora.

Partizan Mozzart Bet, Real Madrid, kao i treneri oba kluba, igrači, ali i bivši asovi danima unazad trude se da spuste tenzije i obezbede sve uslove da se utakmica odigra bez ikakvih incidenata. Prema tvrdnjama medija, Real Madrid je tražio dodatne mere zaštite koje su klub i država Srbija odobrili, dok je direktor Beogradske arene Goran Grbović za Mozzart Sport nedavno izjavio da bi jedan nemili događaj mogao da dovede do pražnjenja tribina i da se eventualni četvrti susret odigra bez publike.

Treći meč igra se u utorak od 20.30 u Beogradskoj areni, a televizijski prenos je na televiziji Sportklub.



tagovi

EvroligaKK PartizanPartizan Mozzart BetSerhio LjuljTop 8 Evrolige

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara