Vil Mozli (©Starsport)
Vil Mozli (©Starsport)

Savršen spoj? Vil Mozli tri dana bez kluba, na vidiku dogovor s Mornarom

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.10.21. | 14:09

Bivši centar crno-belih mogao bi da karijeru nastavi u Baru

U sistemu Željka Obradovića za njega nije bilo prostora, ali drugi učesnici ABA lige imali su dovoljno vremena da se uvere koliko Vil Mozli zna, pa bi američki centar vrlo lako mogao da ostane na Jadranu. Prema informacijama Mozzart Sporta doskorašnji centar crno-belih mogao bi da vrlo brzo zaduži opremu Mornara.

Mozli je od doktora dobio zeleno svetlo da nastavi da igra košarku, pa je sasvim realna opcija da pronađe novi angažman samo tri dana nakon što je raskinuo saradnju s crno-belima. U Baru odavno imaju ogromno iskustvo s američkim igračima, u ovoj sezoni dres Mornara nose trojica Mozlijevih zemljaka: Džozef Trej Luis, Kori Dejvis i Tejlor Smit.

Izabrane vesti

Međutim, izabranicima Mihaila Pavićevića nedostaje mišića pod obručima, pa bi Mozlijev atleticizam trebalo da im legne kao "kec na deset".

Mozli je prošle sezone na 16 mečeva regionalnog takmičenja prosečno beležio 6,5 poena i 5,8 skokova po utakmici, dok je na 12 mečeva Evrokupa ostvario brojke od 4,4 poena i 4,7 skokova.

Taj učinak na centarskoj poziciji je baš ono što nedostaje Mornaru, koji je takmičenje u ABA ligi počeo sa tri poraza: od Cibone (77:87) i Borca (85:90) kod kuće, te Krke (80:89) na strani. U sudaru sa Cibonom Barani su imali 11 skokova manje od rivala, protiv Krke 13, a u duelu sa Borcem čak 16.

Jasno je koliko bi im Mozli značio.



tagovi

Mornar BarVil Mozli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara