Goran Lojo (FIBA)
Goran Lojo (FIBA)

Selektor košarkašica BiH zadovoljan žrebom: Pomerićemo granice na Mundobasketu

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.03.22. | 12:15

„Sa nama su apsolutni favorit Amerikanke, naši stari znanci iz Belgije, koje smo dva puta pobedili prošle godine. Protiv Japana smo pokazali da možemo da se nosimo s najjačim azijskim timovima, a Kina i Južna Koreja gaje sličan stil“

Ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine je na saznala rivale u prvoj fazi Svetskog prvenstva, koje će biti odigrano u Australiji od 22. septembra do 1. oktobra. Zmajice, kojima će ovo biti debiti na Mundobasketu, smeštene su u grupu A sa Belgijom, SAD, Kinom, Južnom Korejom i reprezentacijom koja će zameniti Rusiju (eliminisana odlukom FIBA).

Izabrane vesti

"Zadovoljan sam žrebom, mada se može reći da su obe grupe podjednakog kvaliteta. Sa nama su apsolutni favorit Amerikanke, koje već decenijama dominiraju svetskom scenom. Tu su i naši stari znanci iz Belgije, koje smo dva puta pobedili prošle godine – na Evropskom prvenstvu i meču kvalifikacija za Evrobasket 2023. Protiv Japana smo pokazali da možemo da se nosimo s najjačim azijskim timovima. Kina i Južna Koreja gaje sličan stil. Treba još da sačekamo odluku o reprezentaciji koja će igrati umesto Rusije, a to će verovatno biti Portoriko", zadovoljan 'plesom kuglica' selektor BiH Goran Lojo.

Govori je o očekivanjima u Australiji.

"Cilj je da pokušamo da prođemo grupu, plasiramo se u četvrtfinale i još jednom pomerimo granice. Mogu da obećam da ćemo, kao uvek, dati maksimum na svakoj utakmici i nastaviti predstavljati BiH na najbolji način, te pokazati da smo zasluženo među najboljih 12 reprezentacija sveta", konstatuje Lojo.

Bosna i Hercegovina takmičenje otvara 22. septembra susretom  protiv reprezentacije iz dodatnih kvalifikacija. Posle slede mečevi sa Kinom, Korejom, Belgijom i na kraju sa aktuelnim olimpijskim i svetskim prvakinjama – SAD.


tagovi

košarkaška reprezentacija Bosne i HercegovineGoran Lojo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara