Vensan Kole (Reuters)
Vensan Kole (Reuters)

Selektor olimpijskog vicešampiona menja Jurija Zdovca

Vreme čitanja: 1min | sre. 25.08.21. | 09:20

Vensan Kole blizu dogovora sa učesnikom u Evrokupu

Vensan Kole, dugogodišnji selektor Francuske i osvajač olimpijskog srebra u Tokiju na korak je do klupe ekipe Levaloa, s tim da će ostati za selektorskim kormilom do Igara u Parizu 2024. godine, piše L'Ekip. Formalizacija dogovora čelnika učesnika Evrokupa i trofejnog francuskog trenera trebalo bi da usledi narednih dana.

Kole koji je do januara 2020. skoro devet godina bio trener Strazbura, u pariskom klubu će zameniti slovenačkog trenera Jurija Zdovca kome je Levaloa nedavno uručio otkaz.

Izabrane vesti

Francuskom stručnjaku za koga su vezani najveći uspesi tamošnje nacionalne košarke (srebro na OI 2020, bronze na SP 2014. i 2019, zlato na EP 2013, srebro na EP 2011, bronza na EP 2015) Levaloa će biti četvrti klub u karijeri glavnog trenera, jer je pre Strazbura radio u Asvelu i Le Manu u kom je stažirao i kao asistent.

Kako pišu francuski mediji, glavnu ulogu u dolasku Kolea odigrao je direktor kluba za sportske operacije Alen Vajc, koji je iskusnom treneru bio šef dok je Kole stažirao u Le Manu kao pomoćnik. Kasnije ga je Vajc, dok je bio selektor, angažovao i kao asistenta u reprezentaciji Francuske.

Levaloa će biti jedan od rivala Partizana u prvoj fazi Evrokupa.


tagovi

Vensan KoleKK Pariz LevaloaJurij Zdovc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara