Miloš Teodosić (©Star Sport)
Miloš Teodosić (©Star Sport)

Sferopulos: Teodosić sam tražio da igra, taj čovek ima veliko srce i želi uvek da pomogne

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.01.24. | 22:41

"Nije lako imati stabilnost zbog povreda, umora, putovanja... Neki dani su dobri, neki lošiji... Za mene naš cilj je da nađemo kontinuitet u igri, da budemo spremni da igramo na najvišem nivou svaku utakmicu", rekao je trener Crvene zvezde

Važnu pobedu Crvena zvezda ostvarila je na svom parketu protiv Valensije (82:64), pobedu koja je ostavlja u igri za plej-in turnir Evrolige.

Crveno-beli odigrali su dobar meč na krilima Nemanje Nedovića koji je ubacio 27 poena, ali jak utisak ostavio je i Miloš Teodosić sa šest poena i sedam asistencija. Uoči meča bio je pod znakom pitanja zbog udarca koji je dobio u večitom derbiju, a onda se ipak pojavio u protokolu i imao važnu ulogu. Trener Janis Sferopulos potvrdio je glasine, da je Teodosić sam tražio da igra.

Izabrane vesti

"Da, Teo je baš želeo da igra, dobio je injekciju i igrao je. Ima veliko srce i želi da pomogne timu", otkrio je Sferopulos.

O utakmici...

"Čestitam igračima na važnoj pobedi, kontrolisali smo utakmicu sve vreme, dobro u odbrani i pametno u napadu. Izašli smo iz derbija koji je zahtevao mnogo energije i mentalne snage, pa nije bilo lako biti ovako spreman kao što smo mi bili. Ono što su momci uradili je jako važno, zato im dupliram čestitke. Posle prve četvrtine smo polako gradili našu igru i rezultat, iz naše dobre odbrane smo gradili razliku, nismo dozvolili Valensiji da se vrati u život i reaguje. Momci su dali maksimum, ali nas čeka nova utakmica uskoro, moramo da se fokusiramo na nju i uđemo u istu sa istim pristupom. Hvala i navijačima na veliku podršku".

Da li je Crvenoj zvezdi lakše da igra i pobeđuje kada ima Nedovića i Teodosića u formi?

"Oni su dvojica igrača sa velikim kvalitetom, mogu da daju mnogo ekipi. Ovo je ipak timski sport, radimo svi dobar posao. Ne želim da ističem jednog igrača, jer su za mene svi isti. Svesni smo kvaliteta Nedovića i Teodosića. Neda je bio u odličnoj formi večeras, gurao je tim napred u napadu, u odbrani je bio okej. U nekim drugim utakmicama to radi neko drugi, što je jako bitno kada imaš tim. Neko drugi iskoči i pogura tim ka pobedi. Da li je to Nedović, Teodosić, Hanga, Bolomboj... Davidovac je večeras bio jako dobar, jedna od najboljih utakmica, baš kao i Tobi, bez obzira koliko su ubacili. Neću nikoga da ističem, ovo je timska pobeda".

Majk Tobi je večeras odigrao bitnu rolu iz drugog plana i Zvezdi sa klupe doneo 11 poena, četiri skoka i tri asistencije.

"Rekao sam od prvog dana da računamo na sve igrače, zato je važno da su svi oni spremni da igraju. Gledajte, ovo je dupla sedmica, a imali smo evroligašku utakmicu sa Partizanom, a čeka nas još jedan težak meč u petak. Bolomboj je igrao odlično protiv Partizana, danas nam je bila potrebna sveža krv. To nam je doneo Tobi, tako ekipa treba da funkcioniše, da svi budu spremni da donesu nešto novo. Biće momenta za svakog da igra, da pomogne timu u pobedi. To je Tobi doneo u ovoj pobedi".

Da li postoji umor kod igrača i trenera?

"Mi smo profesionalci, ništa ne može da nas zaustavi. Ne osećamo umor, već samo razmišljamo o sledećoj utakmici. U maratonu smo, trčimo zajedno i ako je neko umoran, nije dobro. Zato idemo svi zajedno, korak po korak".

Ovo je jedna od najubedljivijih pobeda Crvene zvezde ove sezone, kao i jedno od najstabilnijih njenih izdanja u Evroligi...

"Znate, nije lako imati stabilnost zbog povreda, umora, putovanja... Neki dani su dobri, neki lošiji... Za mene naš cilj je da nađemo kontinuitet u igri, da budemo spremni da igramo na najvišem nivou svaku utakmicu. Biće momenata, naravno, kada će protivnik igrati bolje, ali kada daš maksimum, mora da ti se vrati dobrim. To je mentalitet sa kojim želim da naš tim nastavi takmičenje. Ako igraš kao večeras, verovatno ćeš pobediti".

Na pomen novinara da je prvo mesto u ABA ligi rešeno i da Zvezda sada ima povoljan raspored pred sobom, Sferopulos je reagovao:

"Ne bih se saglasio, idemo korak po korak. Imamo prednost, ali hoćemo da završimo takmičenje na dobar način. Ne razmišljam o rasporedu, već o svakoj narednoj utakmici, nebitno mi je koliko imamo utakmica kod kuće i na strani. Samo Barselona nam je u glavi".

Zvezda sledeći meč duplog kola Evrolige igra u petak, od 20 časova gost Arene je Barselona.


tagovi

Janis SferopulosMiloš TeodosićEvroligaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara