Foto: Fiba Basketball
Foto: Fiba Basketball

Slovenci gaze: Dončić i Dragić prevazišli sjajan otpor Hačimure

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.07.21. | 09:04

Zmajevi bolji od domaćina Japana - 116:81

Ubili su Slovenci Argentinu, sada su to isto uradili i Japanu. Luka Dončić je malo rasporedio poene sa saigračima, a na kraju su Zmajevi slomili domaćina Olimpijskih igara sa 116:81.

Luka Dončić je završio meč sa 25 poena, sedam skokova i sedam asistencija uz dve ukradene lopte za indeks korisnosti 33.

Izabrane vesti

Veliku pomoć Dončić je imao u Zoranu Dragiću koji je zabeležio 24 poena, četiri skoka i dve asistencije.

Meč je donekle bio u egalu do poluvremena kada su Slovenci vodili sa 12 poena prednosti, a za ovaku ubedljivu razliku zadužena je poslednja četvrtina u kojoj su Zmajevi ubacili 36 poena, a primili 17. Brojali su čak do 116 poena kao da je NBA u pitanju, a ne košarka po Fibinim pravilima.

U ekipi Aleksandra Sekulića pokazali su se dobro još i Vlatko Čančar sa 16, Klemen Prepelič sa 12 i Jaka Blažič sa 10 datih poena. Zaista Slovenija deluje kao ekipa koja bi mogla da ode daleko na ovom turniru.

Ne samo što poseduje neverovatnog Dončića, već je dobro upakovana kao tim. Tome svedoči i 11 skokova Majka Tobija koji je završio meč sa šest datih poena.

Najveći otpor u redovima Japana pružao je Rui Hačimura koji je ubacio čak 34 poena i pored toga imao sedam skokova i tri asistencije, ali to je bilo nedovoljno. Juta Vatanabe je dodao 17 poena.


 


tagovi

Luka DončićZoran Dragić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara