Alen Smailagić (©YouTube/BC Partizan TV)
Alen Smailagić (©YouTube/BC Partizan TV)

Smailagić ne žali zbog odlaska iz NBA: Dolazak kod Obradovića mi je najbolji korak u karijeri

Vreme čitanja: 1min | čet. 12.08.21. | 18:10

Mladi košarkaš srećan zbog povratka u Beograd iz Sjedinjenih Američkih Država

Nekoliko dana pre 21. rođendana (18. avgust), Alen Smailagić vratio se iz Sjedinjenih Američkih Država u Srbiju i potpisao za Partizan.

Posle tri godine u Golden Stejtu, mladi košarkaš se rastao sa klubom iz San Franciska, a kako se u narednih 48 sati nije javio nijedan drugi tim voljan da preuzme njegov ugovor, kao slobodan igrač došao je među crno-bele.

Izabrane vesti

U četvrtak je odradio prvi trening sa novim saigračima i dao izjavu za klupski Jutjub kanal.

"Oduševljen sam načinom rada, trenerom i njegovim znanjem. Spreman sam da učim od svih, gledam, radim i spremam se za sezonu", istakao je Smailagić.

Krilni košarkaš kaže da mu nije žao zbog odlaska iz Amerike. Štaviše, oduševljen je što će sarađivati sa Željkom Obradovićem.

"Ja mislim da mi je najbolji korak u karijeri to što sam došao da radim sa trenerom takvog iskustva, koji može toliko toga da me nauči što ću primeniti u daljoj karijeri", konstatovao je mladi košarkaš.

Smailagić se, inače, vratio u rodni grad, gde je prethodno igrao za Beko.

"Neverovatno je, zaboravio sam ovaj osećaj, trebalo mi je neko vreme da se priviknem, ali sad sam nazad i spremam se za sezonu".

Što se tiče očekivanja, koja su među navijačima Partizana ogromna kada je reč o predstojećoj sezoni i izazovima u ABA ligi i Evrokupu, Smailagić kaže da se ona poklapaju sa klupskim ambicijama.

"Moja očekivanja sa u onakva kakve su i ambicije kluba", poručio je.



tagovi

KK PartizanAlen Smailagić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara