Kris Pol, Janis Adetokunbo i Stef Kari (©AFP)
Kris Pol, Janis Adetokunbo i Stef Kari (©AFP)

Šou Lilarda i Karija, Janis je MVP, Jokić imao skroman učinak, Lebronov tim dobio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.03.21. | 05:06

Grčki as postigao 35 poena, šut iz igre 16/16. Pobednička ekipa ubacila čak 31 trojku. Srpski centar imao šest poena, sedam skokova i pet asistencija

Trči, pucaj, zakucavaj, dobro se zabavi i obraduj zaljubljenike u igri pod obručima – to su bili lajtmotivi i ovogodišnjeg Ol-star meča koji je odigran u Atlanti, u državi Džordžija. Rezultat je bio u drugom planu, ali treba istaći da je tim Lebrona Džejmsa pobedio ekipu Kevina Durenta sa 170:150. U prvoj četvrtini je bilo 40:39, u drugoj 60:41, a u trećoj 46:45. Pred poslednju deonicu meča, tim asa Lejkersa je imao prednost od +21 – 146:125, pa mu je za pobedu bilo potrebno samo 24 poena. Granica je bila 170. To je lagano ostvario, a raspoložen u poslednjoj deonici bio je Dejmijan Lilard.

Srbija je imala i ove godine imala predstavnika na ovom spektaklu. Nikola Jokić je treći put bio učesnik Ol-stara, ali prvi put kao starter. Izabrao ga je u svom timu najbolji košarkaš današnjice Lebron Džejms. Naš as je imao skroman učinak od šest poena, sedam skokova i pet asistencija za 19 minuta i 12 sekunde na terenu. U prvom poluvremenu Somborac je imao četiri poena, šest skokova i dve asistencije za 12 i po minuta.

Izabrane vesti

ABA LIGA, ponedeljak, 21.00: (4,40) Split (17,0) Crvena zvezda (1,25)

Posle prve dve četvrtine, Lebronov tim je imao prednost od 100:80. Briljirali su u prvom poluvrmenu Janis Adetokumbo i Stef Kari. Grčki as je izabran za MVP Ol-stara. Na kraju je krilo Milvokija imalo savršeni učinak u šutu 16/16, a da je ovo bilo njegovo veče potvrdio je sa tri trojke iz isto toliko pokušaja, a zna se da mu to nije jača strana. Čak dve trojke je ubacio od tablu. Meč je zavšio sa 35 poena, a imao je i sedam skokova i tri asistencije.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE BRUKLIN DA BUDE ŠAMPION NBA LIGE JE 4,20.

Svoj šou imao je i Stef Kari u prvom poluvremenu. On je pre meča pobedio u šutu za tri poena, a dobru formu je potvrdio i na meču. Pogađao je sa centra, a do poluvremena je imao 22 poena. Lebron se nije mnogo isticao. Postigao je četiri poena za nešto manje od 13 minuta. U nastavku je raspucan u pobedničkom timu bio as Portlanda Dejmijan Lilard. Meč je završio trojkom sa centra za konačnih – 170:150.

Lebronov tim je ubacio čak 31 trojku. Zvezda Blejzersa je ubacila 32 poena, Kari 28, a Džejlen Braun 22. U trećem periodu igre odličan je bio bek Klipersa Pol Džordž.

Kod tima Kevina Durenta, koji nije igrao zbog povrede, Bredli Bil je ubacio 26, a Kajri Irving 24 poena. Osim Durenta, asa Bruklin Netsa, na spektaklu se nisu pojavili košarkaši Filadelfije Džoel Embid i Ben Simons zbog virusa korona, dok su ranije otpali zobg povreda Entoni Dejvis i Dejvin Buker.

Janis Adetokunbo i Nikola Jokić (©AFP)Janis Adetokunbo i Nikola Jokić (©AFP)

Osim Nikole Jokića, od igrača sa ovih prostora, Slovenac Luka Dončić je ubacio osam poena u pobedničkom timu, a u poraženom je Crnogorac Nikola Vučević postigao pet poena.

U startnoj postavi pobedničkog tima osim kapitena Lebrona Džejmsa igrali su Nikola Jokić, Janis Adetokumbo, Luka Dončić i Stef Kari, dok je prvu petorku tima Kevina Durenta činili Bredli Bil, Kajri Irving, Kavaj Lenard, Džejson Tejtum i Zajon Vilajmson.

Stef Kari je sa 28 poena bio najbolji u takmičenju za tri poena. As Golden Stejta je u poslednjem šutu koji je donosio dva poena ubacio i tako pretekao Konlija. U ovom takmičenju nije učestovao povređeni as Finiks Sansa Dejvin Buker koji je bio najbolji 2018. Kari je postao sedmi košarkaš u istoriji koji je više od jednom pobedio kao najbolji trojkaš na Ol-staru. Najbolje zakucavanje izveo je mladi Anferni Sajmons iz Portlanda. Pokušao je da poljubi obruč i zamalo mu je to uspelo. U veštinama je pobedio Litvanac Domantas Sabonis koji je bio bolji od Crnogorca Nikole Vučevića.

LEBRONOV TIM – DURENTOV TIM 170:150

(40:39, 60:41, 46:45, 24:25)

ATLANTA – Stejt Farm arena

LEBRONOV TIM: Džejms 4, Adetokumbo 35, Jokić 6, Dončić 8, Kari 28, Lilard 32, Pol 6, Gober 10, Braun 22, Džordž 17, Sabonis 2.

DURENTOV TIM: Lenard 8, Tejtum 21, Vilijamson 10, Bil 26, Irving 24, Levin 13, Vučević 5, Harden 21, Rendl 4, Mičel 15, Konli 3.



tagovi

Stef KariJanis AdetokunboNikola JokićNBA ligaOl-Star vikendol-starnba ol starLebron Džejms

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara