Lamarkus Oldridž (©AFP)
Lamarkus Oldridž (©AFP)

Sparsi kao iz najboljih dana – 33 asistencije, 15 trojki i Portland na -21

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.01.21. | 23:15

San Antonio odigrao vrhunsku utakmicu u Moda Centru, Lamarkus Oldridž pogađao kao na treningu

Pitanje je veliko šta bi bilo da je Portland imao na raspolaganju Si Džej Mekalum, jer kada je druga polovina strašnog tandema sa Demijanom Lilardom na parketu sve je mnogo lakše za Trejlblejzerse. Ovako, Dan Martina Lutera Kinga u Moda Centru ipak će ostati upamćen po vrhunskoj utakmici San Antonio Sparsa koji su na momente podsećali na onu verziju iz šampionskih dana...

Sparsi su iskoristili manjak kvaliteta u protivničkom timu, jer je pored Mekaluma van stroja i Jusuf Nurkić koga posle operacije ručnog zgloba čeka duža pauza, te slavio sa ubedljivih 125:104 (32:28, 27:26, 28:28, 38.22).

Izabrane vesti

Uradili su Sparsi apsolutno sve što je trebalo da bi se dokopali brejka i izjednačili na tabeli sa Trejlblejzersima. Protok lopte bio je zastrašujuće dobar, gosti su podelili čak 33 asistencije na 12 izgubljenih lopti, uz respektabilnih 45,5 odsto pogođenih šuteva za tri poena iliti 15 trojki iz 33 ispaljena šuta, na šta je najjači utisak ostavio Lamarkus Oldridž.

Jeste da će u julu da napuni 36 godina, ali Oldridž ne spušta gas sa pedale uprkos izuzetnim zahtevima moderne košarke i pogotovo velike transformacije na centarskoj poziciji. Oldridž je igrao svoju igru večeras i pogađao apsolutno sve najbitnije šuteve, onako kako on to najbolje zna sa poludistace i tako malo, pomalo skakao po živcima protivničkim igračima. Od njega je zapravo i polazio odličan protok lopte i bez obzira na to što je imao samo jednu asistenciju na kraju, konstantno je upošljavao saigrače i omogućavao Demaru Derozanu i Dežonteu Mariju da upišu po 11 asistencija! Oldridž je za 24 minuta na parketu ubacio 22 poena (10/17 iz igre), uz dva skoka i po jednu podeljenu, ukradenu i blokiranu loptu.

S njim 20 ili više poena imali još Derozan (20), Peti Mils (21) i Rudi Gej (21). S tim da su Mils i Gej postigli po pet dalekometnih hitaca i tako svaki put odbijali nalete protivnika koji s ograničenim rosterom jedva uspevao da uhvati povremeno rezultatski priključak.

Jednostavno, Demijan Lilard nije mogao sam. Iako je ubacio 35 poena (10/23 iz igre), preopterećenje je na njemu bilo preveliko, zbog čega se na momente suviše raspucavao iz teških pozicija, pa je tako i došao do samo 3/10 sa distance. Najveća podrška u napadu bio mu je Rodi Hud sa 21 poenom, dok je Karmelo Entoni ostao na 14 poena. Sparsi su dobrom odbranom naterali protivnika na slabih 43,3 odsto šuta iz igre (39/90), a pogotovo na loših 28,6 odsto sa distance (10/35), što je i te kako pravilo razliku.

Lilard se večeras probio na 17. mesto večne liste najboljih trojkaša NBA lige svih vremena. Ubacio je 1.828 šuteva s distance i prestigao tako Kobija Brajanta, dok je prvoplasirani Rej Alen jako daleko sa 2.973 pogodaka.

I pored toga imao je Portland rezultatski priključak čak i u poslednjoj deonici, nekoliko puta se razlika spuštala samo na sedam poena, ali kada je San Antonio počeo da pogađa apsolutno sve razlika se ekspresno popela na 17 poena posle serije 10:0 koja je praktično rešila utakmicu.

Atlanta je na svom terenu nadigrala Minesotu sa 108:97, a najefikasniji u trijumfu domaćeg tima bili su Deandre Hanter sa 25 i Klint Kapela sa 23 poena, uz čak 15 skokova! Trej Jang je šestom trijumfu u sezoni doprineo sa 20 poena, te 13 asistencija i osam uhvaćenih lopti. Kod gostiju D’Anđelo Rasel imao je 31 poen (11/22 iz igre), a sledeći je tek bio Markus Bizli sa 15 poena i katastrofalnih 5/17 iz igre.



tagovi

Portland TrejlblejzersSan Antonio SparsLamarkus OldridžDemijan LilardNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara