Nikola Jokić ©AFP
Nikola Jokić ©AFP

Srbija na nogama, Jokić tokom noći postaje MVP NBA lige!

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 23:33

Veliko priznanje za srpskog košarkaša

Srbija ove noći neće spavati mirnim snom! Kako nezvanično saznaje Mozzart Sport, srpski as Nikola Jokić u ranim jutarnjim časovima i zvanično će postati MVP NBA lige.

Jokić će se tako zlatnim slovima upisati u istoriju najjačeg košarkaškog takmičenja na planeti, ali i postati prvi srpski košarkaš kome je to pošlo za rukom.

Izabrane vesti

Proglašenje će biti ozvaničeno večeras pred večerašnju utakmicu između Filadelfije i Atlante, koja je na programu od 01.30 po našem vremenu.

Jokić će postati tek treći evropski igrač okićen ovom nagradom. Pre njega u tome su uspeli još samo Dirk Novicki i Janis Adetokunbo. Od igrača rođenih izvan SAD to su uradili još Hakim Olajdžuvon i Stiv Neš.

As iz Sombora izabran je kao 41. prik na draftu 2014. godine, zbog čega će postati najniže plasirani pik koji će se okititi titulom zvanično najkorisnijeg igrača najjače lige na planeti.

U trci za MVP priznanje Jokić je iza sebe ostavio Stefa Karija i Janisa Adetokunba, a može se reći da je to učinio prilično ubedljivo. Igrao je gotovo bez greške čitave sezone, njegov učinak je konstantno bio na izuzetno visokom nivou, što potvrđuje i učinak iz ligaškog dela sezone gde je imao prosek od 26,4 poena po utakmici na 56,6 odsto iz igre i 38,8 odsto za tri poena, te 10,8 skokova i 8,3 asistencija.

Srpski as je sa blistavim partijama nastavio u plej-ofu, ali i dodatno podigao lestvicu, pa je u mečevima protiv Portlanda prosečno beležio 33 poena 10,5 skokova i 4,5 asistencija po utakmici.

Dakle, dileme nije ni moglo da bude: Nikola Jokić je MVP NBA lige!


tagovi

Nikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara