Ben Simons (©AFP)
Ben Simons (©AFP)

Šta sada za Filadelfiju i Simonsa? Pat pozicija u kojoj niko ne progovara

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.10.21. | 15:33

Niko ne zna kako će da izgleda rasplet sage u kojoj se klub i igrač nalaze

Ben Simons je ponovo u Filadelfiji. Posle višemesečne sage, odbijanja da uopšte razgovara s Dokom Riversom i čelnicima kluba posle uručenog zahteva za trejd, ne toliko omiljeni lik među navijačima naprasno se pojavio u Fili pred pripremnu utakmicu protiv Bruklina i sve zbunio.

19.00: (1,25) Budućnost (17,0) Igokea (4,40)

Izabrane vesti

Ispoštovao je reprezentativac Australije NBA protokole, odradio potrebne testove, pogledao susret s Netsima i od tada sve stoji. Dakle, ni na nebu, ni na zemlji. Niko još ne zna kako će da izgleda rasplet pat pozicije u kojoj se klub i igrač nalaze, a Dok Rivers želi da Simons promeni odluku i ostane u franšizi s kojom je tokom maja potpisao petogodišnji ugovor vredan astronomskih 177.000.000 dolara.

U ovom trenutku ceo klub se nada da će Simons da se pojavi na treningu u nedelju, kako bi probao da uhvati kakav-takav ritam pre otvaranja sezone na gostovanju Nju Orleansu u noći između srede i četvrtka. Ako pitate Doka Riversa, sve karte su otvorene, iako on nijednog trenutka nije imao dilemu oko toga da li Simons treba da ostane.

“Da li je ovo savršena situacija? Ne, ali razumem poziciju u kojoj smo. Nikada neću da odustanem od igrača koji je član tima. Jednostavno, to nisam ja. Nebitno je šta igrač priča. On je deo mog tima i moj posao je da svakog igrača ubedim da veruje u ekipu, jer samo tako možemo da pobeđujemo“, poručio je Rivers i dodao:

“Nevažno je da li igrač želi da bude ovde ili ne, moram da pređem i preko tih stvari“.

Između kluba i igrača duže vladaju hladni odnosi, zbog čega je on poželeo da ode. Kako su za njega bili zainteresovani klubovi mahom iz malih marketinških sredina, poput Indijane, Detroita, Klivlenda ili Minesote, tako je i Simons utihnuo, pošto se nadao pozivu iz ekipe koja će konkusirati za titulu.

Simons je zbog izostanka s priprema već kažnjen 360.000 dolara po meču, odnosno više od milion dolara kada se sve sabere. Otkako se vratio nije ga bilo ni u petak uveče protiv Detroita. Zato i dalje nikom nije jasno šta će biti u priči koja je podigla veliku prašinu tokom leta. Igrač je bio jako nezadovoljan prozivkama javnosti zbog loše odigranog plej-ofa, pričalo se o nesuglasicama u svlačionici i neslaganju s Dokom Riversom, a na kraju bi mogao ipak da ostane. Pogotovo jer je interesovanje malo...



tagovi

Dok RiversBen SimonsFiladelfija SeventisiksersNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara