Kostas Slukas u prodoru (©AFP)
Kostas Slukas u prodoru (©AFP)

Šta se desilo u svlačionici Olimpijakosa na poluvremenu? Umesto čarobnog napitka, umirujuće reči trenera

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.05.23. | 20:14

"Imali smo miran razgovor, rekao sam igračima da se smire i da odigramo kako umemo", rekao je Jorgos Barcokas posle plasmana u finale

Čudesnom trećom deonicom, Olimpijakos je u potpunosti preokrenuo tok polufinale utakmice protiv Monaka. Kneževi su bili daleko bolji rival u prvom poluvremenu, a onda su stali. A crveno-beli su počeli da melju. Dobili su treći kvartal sa 27:2, što je najdominantnija deonica u istoriji Fajnal Fora Evrolige. U poslednjih 10 minuta su rutinski sačuvali prednost i izborili finale, gde će igrati sa boljim iz okršaja Reala i Barselone.

Izabrane vesti

"Ključ je pre svega bio u boljoj odbrani i selekciji šuta. Popravili smo te stvari u drugom poluvremenu i pobedili. Da proslavimo večeras, pa da se fokusiramo na finale i spremimo za borbu", kratko je pojasnio Kostas Slukas prelomni period utakmice.

Jorgos Barcokas je otkrio šta se dešavalo u svlačionici njegovog tima posle vrlo loših 20 minuta, ispunjenih nervozom.

"Na poluvremenu smo imali miran razgovor. Rekao sam igrčaima da smo promašili devet šuteva, dva-tri polaganja, nekoliko otvorenih šuteva i da moramo da se smirimo i odigramo kako znamo", pojasnio je Barcokas i dodao:

"Ne znam da li je ovo bila naša najbolja četvrtina u sezoni, ali definitivno je bila naša najbolja odbrana ikada. Nismo ništa ostavili Monaku, koji ima atletski sjajan tim. Izvršili smo pritisak na igrače sa loptom, pokupili pregršt defanzivnih skokova. Iz toga smo crpeli samopouzdanje za napad".

Sa trenerom se slaže i centar Džoel Bolomboj.

"Promašili smo mnogo slobodnih bacanja i otvorenih polaganja, šuteva za tri poena. Na poluvremenu smo razgovarali, trener nam je rekao da nema pritiska i da samo igramo našu košarku", dodao je Bolomboj.

Jedan od junaka trijumfa bio je i MVP Saša Vezenkov. Postigao je šest poena u prvom poluvremenu, a onda devet u trećoj četvrtini (ukupno 19).

"Srećan sam. Sve je bilo naopako u prvom poluvremenu. Vokap i Kenan su nam pomogli mnogo. Dali smo dušu u trećoj deonici. Morali smo da reagujemo zbog sebe i naših navijača. Otišli smo korak dalje. Sada smo bliži cilju, s kim god da igramo imaćemo jednake šanse", istakao je Vezenkov.

Uz Vezenkova i Kostasa Papanikolaua, ključnu ulogu u preokretnu odigrao je centar Mustafa Fal.

"Dobar je osećaj što ćemo igrati finale. U prvom poluvremenu sam bio veoma loše, ali trudio sam se maksimalno. Mečevi Fajnal fora su teški, nismo igrlai dobro, ali nikada ne možete da znate kada će doći iznenađenje, ali znam kakav tim imamo i uvek sam pun samopouzdanja", zaključio je Fal.


tagovi

KK OlimpijakosKostas SlukasJorgos BarcokasSaša VezenkovDžoel BolombojMustafa Fal

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara